ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Плъгинът WordsFlow позволява работа на InDesign с Word и Excel документи

Плъгинът WordsFlow позволява работа на InDesign с Word и Excel документи

Неделя, 31 Януари 2016 ( прочетена 1542 пъти)


Представете си, че имате възможност за промяна в реално време на вградените в InDesign текстови документи от Microsoft Word или таблиците от Excel. Колко хубаво би било ако всички нанесени корекции се обновяват само с едно натискане на бутона на мишката. Това е възможно с плъгина WordsFlow за InDesign.

WordsFlowWordsFlow

Вграждането в InDesign на двата типа документи става бързо и лесно чрез използването на менюто за поставяне на външни файлове. Интересното е, че в по-професионалната версия се дава възможност за двупосочна свързаност между документите и по този начин може да изпращате подготвения в InDesign файл за повторни корекции към Word. Същата версия позволява работа и с електронни таблици в Excel, като за момента не се поддържа двупосочен път на работа, както с Word. 

 

WordsFlow


Всички знаем какви са най-големите главоболия за работа с текстови и таблични документи. Изпратени веднъж и вече форматирани, и подготвени за печат, много често се случва да бъде получена нова версия с нанесени корекции. Всичко това води до ново форматиране, подравняване и вместване в полетата за печат. Всеки път се надяваме това да бъде последната получена корекция, но преди появата на този плъгин всичко това водеше до загуба на време и безценни ресурси. Всъщност WordsFlow следи за промяната в използваните връзки, така както InDesign дава информация за промени в използвани външни графични файлове, вградени в докумена. Приложението не просто заменя съществуващите данни, но благодарение на сложен алгоритъм успява да открие и конфликти между старото и новото съдържание. Всичко това е много удобно, тъй като никой не напуска зоната си на комфорт – авторите използват Word, a целият процес по дизайн се обединява в InDesign, поради което плъгинът е много подходящ за издателства и големи компании, публикуващи различни доклади и отчети.

 

WordsFlowМоже да тествате WordsFlow безплатно и напълно функционално за 15 дни (emsoftware.com/products/wordsflow). Самият плъгин се поддържа от всички версии на InDesign след CS5. Цената му варира от 200 до 300$ за нов лиценз или между 100 и 150$ при ъпгрейд.

Източник: emsoftware.com
Текста написа: Антон Даскаловprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн

Oператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама