ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Проектът за разширена CMYK цветова гама на Idealliance набира глобална подкрепа

Проектът за разширена CMYK цветова гама на Idealliance набира глобална подкрепа

Понеделник, 27 Февруари 2017 ( прочетена 808 пъти)


Асоциацията на комуникационната индустрия Idealliance, обяви, че стандартът и профилите XCMYK, които поддържат четирицветен печат с разширена цветова гама, са срещнали изключително положителен прием от доставчици на печат и решение за печат по целия свят.

разширена CMYK цветова гама на Idealliance

 

„След като проведохме анализ на гамата на Idealliance XCMYK и я сравнихме с най-често срещаните цели на индустрията, включително GRACoL 2013 и Fogra 51 и заключихме, че XCMYK осигурява значително по-широка гама, без използване на допълнителни мастила,“ отчита Kiran Deshpande, специалист по управление на цвета и печата в Multi Packaging Solutions Ltd., Лестър, Великобритания. Коментарите му са представителни за отзивите от тестовете. „CMYKOGV гамата е само с 14% по-широка от XCMYK. XCMYK в важен инструмент за печатниците, които търсят най-новите средства и методологии, за да обслужат потребностите на клиентите си по-добре."

Крайното пространство XCMYK е разширена цветова гама, базирана на 26 специални тиража, отпечатани на офсетови преси, използващи стандартни IS0 12647-2 съвместими мастила и стохастичен растер, както и широка гама цифрови устройства.

„Когато нещо се публикува международно, особено, ако е толкова усъвършенствано като XCMYK, който изисква сътрудничество с личности и доставчици от целия свят, поразително е да видиш толкова положителни отзиви от световните пазари на печат,“ каза Tim Baechle, директор на глобалните пазари за печат и технологии на Idealliance. „Обратната връзка, докладите, данните и анализите не дойдоха само от една технология на печат, а от офсет, дигитален печат, листов мастиленоструен печат, широкоформатен печат, от печатници, производители на оборудване за печат, криейтив професионалисти, марки и доставчици.“

XCMYK проектът включва значителни инвестиции в печат, време, труд и материали от печатници, производители и доброволци на Idealliance. Общата цена на проекта е над 350 000 американски долара. „Idealliance иска да отчетете и да благодари на 24-те организации, участвали в разработката за впечатляващото им и безкористно участие в полза на индустрията," каза Baechle.

Източник: printingnews.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама