ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Производство на изцяло персонализирани туристически брошури в единични бройки с Primera от Muller Martini

Производство на изцяло персонализирани туристически брошури в единични бройки с Primera от Muller Martini

Четвъртък, 2 Юли 2015 ( прочетена 1538 пъти)


Иновативната система за телово шиене e инсталирана в DS Graphics в САЩ.

Primera от Muller Martini

 

DS Graphics в Лоулъл в Масачузетс е компания, специализирана в производството на дигитално отпечатани туристически брошури в единични бройки. Преди няколко седмици компанията премина от ръчно производство към новото решение за телово шиене с плоска система за подаване. Система с баркодове, разработена от Muller Martini се грижи за ефективността на производството.

Искали ли сте някога персонална брошура за почивката си, която съдържа любимите ви дестинации? Водеща туристическа агенция в САЩ предлага точно това за северноамериканските си клиенти, които обичат да посещават Европа, Южна Америка, Азия и Австралия. Предпочитаните дестинации могат да бъдат избрани на интернет страницата на компанията. Тези, които искат да посетят адриатическите държави, например, получават каталог за Словения, Хърватия, Черна гора и Босна и Херцеговина. Хората, които предпочитат Австралия могат да научат за Сидни, Outback, и Големият бариерен риф. Всяка туристическа брошура е персонализирана и уникална, което позволява на компанията да комуникира по-ефективно с клиентите си.

Конфигурация, специално подготвена за клиента

До април разпространението на брошурите, отпечатани чрез листова цифрова машина, е ставало ръчно, което изисква много ресурси. Преди няколко седмици DS Graphics преминаха към напълно автоматично производство на брошурите, но се подготвят да приложат същия подход и към разпространението им. DS Graphics, които са специализирани в областта на цифровите стратегии и интегрираните маркетингови решения, специално са поръчали Primera Digital за тази цел. Системата за телово шиене е конфигурирана според специфичните изисквания на компанията.

DS Graphics произвежда туристическите брошури, на всяка от които е отпечатан адресът на получателя, на партиди на определен интервал, а не всеки ден. Базираната на баркодове система Asir 3 не само опростява производството и гарантира съответствието на корицата и тялото, но и се грижи за разпределянето на партидите в компенсаторния стакер. Баркодът, който е отпечатан на всяка кола, съдържа идентификация на продукта (който указва поръчката), идентификатор на копието (което гарантира правилната поредност на колите) и идентификатор на партидата (който се използва при подреждането). Така DS Graphics доставят персонализирани продукти, сортирани оптимално за различните пощенски маршрути и подредени на палети.

Хибридни решения за цифров и офсетов печат

Благодарение на решението Primera Digital, което досега се предлагаше само за системата Presto II Digital и беше инсталирана за пръв път в световен мащаб в DS Graphics, компанията може да произвежда продукти в тираж от един брой за много по-кратко време, отколкото с досегашния ръчен процес. Primera Digital, която е екипирана с шест плоски модула за подаване на коли, новият модул за зареждане на корици 0507 и компенсаторен стакер Robusto, е и хибридно решение, което може да се използва за шиене с тел на конвенционално отпечатани продукти. 95% от продукцията на DS Graphics все още е от рекламни материали, отпечатани чрез офсетов печат.

Иновативната компания, обаче, вече има нови планове за разширяване в областта на дигиталния печат. В допълнение на напълно автоматизираното решение за производство на брошури тя обмисля решение за довършване от рола на рола.

Източник: пресинформация на Muller Martini
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на автоматична ситопечатна маши...
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ЦИАН ЕООД

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама