ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet QR кодове: пет факта, които може да не знаете

QR кодове: пет факта, които може да не знаете

Вторник, 8 Февруари 2011 ( прочетена 4104 пъти)


След като преди наколко месеца публикувахме материал разясняващ какво трябва да знаете за QR (quick response) кодовете, то с тези пет допълнения се надяваме да обогатим знанията ви.

QR кодовете са специфични двуизмерни баркодове, които могат да се четат с подходящи QR четци или телефони с камери. Научете няколко факта за тях, които могат да ви изненадат и да ви бъдат полезни.
  1. QR кодовете могат да бъдат цветни. Просто изберете цвят – червен, зелен, лилав. Единственото изискване е контрaстът да е достатъчно висок, за да го разпознаят четците. 
  2. Можете и да брандирате QR кодове. Все по-често се появяват кодове, в които са включени лога.
  3. QR кодовете представляват разновидност на двуизмерните баркодове. 2D баркодовете могат да бъдат със запазени права или свободни за употреба. В момента има два основни типа свободни за употреба кодове, QR и Datamatrix. Други 2D кодове като Microsoft Tag и BeeTag, са със запазени права и изискват съответните програми за разпознаване. Някои от търговските четци могат да четат и QR кодове. Логичен въпрос е защо се използват патентовани кодове, когато има версии свободни за употреба. Кодовете със защитени права работят постоянно и надеждно, защо не им се налага да обединяват много функции, които са нужни за различни потребители. От гледна точка на потребителя те имат само една функция и я изпълняват добре. За разработчиците на кода те носят печалба, базирана на различни критерии за обратна връзка.
  4. QR кодовете могат да бъдат „умни”. Те могат да разчетат местоположението и характеристиките на телефона, използван за разчитането им. След това те променят съдържанието си съобразно на местоположението, времето и възможностите на телефона, както и според други зададени параметри.
  5. QR кодовете могат да съдържат персонализирана информация. Не всеки софтуер за генериране на QR може да го направи, но броят им нараства. QR кодовете, в които е вложена много информация са твърде големи, за да се отпечатат и съответно четат добре. Поради тази причина едва ли те скоро ще станат носите на сложни персонализирани маркетингови кампании. Но те могат да съдържат персонализирани интернет адреси. Вместо да ги преписвате от хартия или да цъкнете връзка в електронно писмо, можете просто да ги заснемете с камерата на телефона си.
QR кодовете

А някои хора смятат, че QR кодовете са просто черно-бели кутийки.

Източник: http://www.paperspecs.com/
Превод: Мартин Новев

Реклама
www.bgoferta.info
Ако имате нужда от изработка на флаери, каталози, дипляни, визитки, външна реклама, сувенирна реклама и други рекламни продукти, то www.bgoferta.info е точно за Вас. Няма нужда да се обаждате на различни печатници поотделно и да чакате да получавате цена за изработката на вашия продукт. Чрез www.bgoferta.info, оформяте вашето запитване за изработката на желания продукт и получавате оферти директно от печатниците. Използвайте бутона "Поискай оферта".

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама