ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Quark разкри „монументалния“ QuarkXPress 10

Quark разкри „монументалния“ QuarkXPress 10

Четвъртък, 25 Юли 2013 ( прочетена 1499 пъти)


Quark разкри подробности за QuarkXPress 10, който включва повече от 50 подобрения, които разширяват възможностите за подготовка на публикации за печат и електронни устройства на софтуерното решение.

Подобренията включват поддръжка на HiDPI и Retina монитори, нов графичен енджин Xenon, който включва „естествено разбиране“ на стандартните индустриални формати, динамична обработка на PDF файлове и адаптивна разделителна способност, която позволява обработка на изображенията в реално време, за да „осигури на дизайнерите оптималната резолюция, съчетана с максимална производителност“.

„Беше монументално начинание за екипът разработчици да модернизира старателно QuarkXPress по отношение на графичната среда, архитектурата, потребителската работна среда на графичния енджин.“, каза Dave White, технологичен директор на Quark. „Развълнувани сме не само да издадем тази версия, но и че поставихме основа за бъдещи функции на QuarkXPress.“, добави той.

Потребителската работна среда на програмата също е подобрена и сега включва панели от „следващо поколение“ с нови клавишни комбинации, които да улеснят работата. Други промени включват преглед на цял екран с едно цъкане и подобрена функционалност за работа с повече от един монитор. Новата версия може да генерира цветни векторни QR кодове директно в QuarkXPress.

Системните изисквания на QuarkXPress 10 са Mac OS X 10.7 (Lion) или OS X 10.8 (Mountain Lion) или Microsoft Windows 7 и 8. Новата версия вероятно ще може да отваря файлове от версии не по-стари от QuarkXpress 7. Очаква се QuarkXPress 10 да излезе на пазара през втората половина на август.

Новата версия включва 300 000 нови реда код и 500 000 линии обновен код. Според компанията най-значимото подобрение е преминаването от Carbon среда за програмиране към чисто Cocoa приложение, което превръща QuarkXPress 10 в „превъзходно приложение за работа в средата на Apple OS X“.

 QuarkXPress 10

Източник: macworld.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Експерт връзка с клиенти за фронт офис
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама