ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Следващото поколение Pantone Matching System ще се появи на Ipex

Следващото поколение Pantone Matching System ще се появи на Ipex

Петък, 14 Май 2010 ( прочетена 1869 пъти)


Pantone ще покаже следващото поколение на Pantone Matching System, Pantone Plus Series, на Ipex.

Pantone Plus са отпечатани със същите 14 базови мастила и цветовете са обозначени със същите референтни номера като на по-старите скали. Добавени са 224 плътни цвята, така общият им брой достига до 1 341. Включени са още 300 Premium Metallic цвята, 42 неонови и 2 868 цвята по CMYK. Както при Pantone Goe, която беше издадена преди 3 години, новите покривни цветове са отпечатани с равномерен мастилен слой. Това прави по-лесно сравняването на новите цветове, започващи с номер 7 548 с отпечатъците от машината.

Ron Potesky, вицепрезидент на Pantone, каза: "Pantone Plus запазва това, което дизайнерите и печатарите харесват в Pantone Matching System и го подобрява с помощта на нови възможности, цветове и инструменти. Новите скали осигуряват на дизайнерите по-голяма свобода да избират, и сравняват цветове. Тъй като Pantone Plus са базирани на широко разпространената Pantone Matching System, не се изисква специално обучение за начина им на употреба."

Pantone създадоха и приложение за iPhone app, наречено myPantone Plus, което ще осигурява на дизайнерите и печатарите достъп до цялата система Plus. Програмата използва вградената камера на iPhone, за да направи снимки, които могат да бъдат сравнени с някоя от палитрите.Скалите от серията Plus са отпечатани на хартия, акредитирана от FSC и имат индикатор за светлината, който показва дали осветеността е подходяща за сравняване на цветовете.Източник: www.pantone.com
Текста написа: Мартин Новев


print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Технолог офсетов печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нов (ножар)
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама