ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Sonora подобрява финансовите резултати на Kodak

Sonora подобрява финансовите резултати на Kodak

Четвъртък, 19 Март 2015 ( прочетена 1841 пъти)


Безпроцесните пластини Kodak Sonora отбелязаха ръст от 212% на годишна база и компанията планира да добави мощности за производство на 15 милиона квадратни метра от пластините през 2015.

Изпълнителният директор на Kodak Jeff Clarke каза: „Имаме ръст при пластините за пръв път след 2011 и очевидно отнемаме пазарен дял от конкурентите си, както на глобално, така и на регионално ниво. ” 

 

 

Kodak в момента има над 2000 клиенти, които използват Sonora. Новите клиенти от миналия септември насам са около 800.

„В последните пет месеца създадохме почти 40% от съществуващата клиентска база на Sonora. Можем да продаваме тези пластини на добра цена защото съотношението им цена-ефективност е много добро,“ добави Clarke. Компанията добавя производствени мощности за още 15 милиона кв. м. в Кълъмбъс, Джорджия, които ще работят за нуждите на американския пазар. Окрупняването на производството на пластини стана причина за затварянето на завода в Лийдс, Великобритания.

Clarke подчерта позитивният ефект на високия марж на бизнеса с експонатори и форми Flexcel NX за пазара на опаковки, както и на този с високоскоростните инкджет преси. Продажбите на кишета Flexcel са нараснали с 38% и компанията е инсталирала повече от 400 системи до края на 2014.

Kodak са инсталирали осем мастиленоструйни преси Prosper през 2014, с което общият им брой достига 39. Очакванията на компанията са да продаде още 25 машини през тази година. „Броят отпечатани с Prosper страници продължава да се увеличава драматично,“ заяви Clarke „През 2015 ръстът е 50%, с 5 милиарда отпечатани страници.“

Kodak загуби около 40 милиона долара от мастиленоструйния си бизнес през миналата година, но Clarke очаква да излезе на нулата и „може би малко отгоре“ тази година. Нетната загуба на компанията за миналата година беше 118 милиона долара, с 411 милиона по-малко от тази за 2013.

 

Източник: Kodak
Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Акаунт в офсетова печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама