ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Среда за триизмерна визуализация от X-Rite

Среда за триизмерна визуализация от X-Rite

Петък, 24 Март 2017 ( прочетена 1097 пъти)


Virtual Light Booth дава на дизайнерите безпрецедентна възможност да сравняват прецизно мостри на физически и цифрови материали, което ускорява процеса по одобрение на дизайна и съкращава времето за излизане на пазара.

триизмерна визуализация от X-Rite

 

X-Rite и Pantone, представиха VLB, виртуална среда, която позволява на дизайнерите, доставчиците на материали и специалистите по маркетинг да сравняват 3D визуализации на материалите с физически мостри в среда, която позволява контрол на всички параметри, които влияят на изгледа и начина му на възприемане. Това е част от екосистемата на компанията, наречена Пълен контрол на изгледа (TAC), чрез която VLB осигурява ново ниво на съответствия между цифровите прототипи и физическите продукти. Това помага за съкращаване на процеса на одобрение и достигане до пазара.

Докато компаниите преминават към цифров производствен процес, нараства потребността от физически точни виртуални дизайни, които представят истинския вид на крайния продукт. Досега решенията за CAD и визуализация имаха ограничени възможности за представяне на физически характеристики като повърхност, гланц, прозрачност и оптична плътност. Екосистемата TAC и VLB позволяват улавяне и проверка на истинския външен вид на материал в дигитална среда.

Решение за сравняване на цифрови и физически проби от материали Turnkey
Virtual Light Booth съчетава технологията на X-Rite SpectraLight QC с калибриран екран с висока резолюция и енджин за управление на цветовете в реално време. Дигиталната симулация на продукта или материала се показва на екрана до физическата мостра. Това позволява преглед на реални и дигитални мостри в среда с контролирана светлина и стандартизирани условия за наблюдение. VLB предлага и възможност за разглеждане на мостри под дифузна или насочена светлина.
 
Съчетаването на вградените сензори за движение, спектрофотометри и колориметри заедно със синхронизацията за обработка в реално време позволява на VLB да осигури виртуално 3D усещане, което имитира изгледа при промяна на ъгъла, под който човек гледа обекта. Това е особено важно при визуализация на продукти, които използват пигменти със специални ефекти, чиито цветове и вид се променят в зависимостта от ъгъла.

Екосистемата TAC
VLB е част от екосистемата TAC, решение, което точно и ефективно улавя, комуникира и визуализира сложни физически материали, включително пигменти със специални ефекти и синтетични тъкани. TAC вдъхва живот на продуктовия дизайн чрез цифрово представяне на материалите, което има същите визуални характеристики като физическата им форма.

Източник: пресинформация на X-Rite
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на автоматична ситопечатна маши...
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама