ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Toshiba представи машина, позволяваща отпечатване и изтриване

Toshiba представи машина, позволяваща отпечатване и изтриване

Петък, 23 Юни 2017 ( прочетена 1343 пъти)


Вместо да рециклират хартията, която се използва за отпечатване на временни документи, потребителите и организациите вече могат да изтрият съдържанието и да използват повторно бланката.

Toshiba представи машина, позволяваща отпечатване и изтриване

 

Всичко това е възможно само с натискането на един бутон на представената от Toshiba e-STUDIO™4508LP, поради използването на нов модел син тонер (в допълнение към черния), позволяващ изтриване на цялото отпечатано съдържание. Моделът позволява, както отпечатване в черно, така и копиране, и последващо изтриване, но само на отпечатъка със син тонер. Изборът на тонер се базира на набор от правила, които се задават от потребителя. Отпечатването с изтриваемия тонер става със скорост от 35 копия в минута, докато при използването на стандартния черен тонер тя достига до 45 страници в минута.

Видео от представянето на самата технологията през 2012 година:Технологията на изтриване на синия тонер е посредством нагряване. По данни на компанията по този начин един лист може да се използва отново до 5 пъти. Освен синият тонер от компанията планират в бъдеще да предложат и други цветове, позволяващи изтриване.

Освен чрез подаване на хартията и натискане на бутона „изтрий”, съдържанието може да се заличи и с помощта на опционалното устройство за повторно използване на хартия e-STUDIORD301. Характерното при него е, че то може също така да сканира и архивира документи и по този начин позволява повторното използване на хартията.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: news.toshiba.comprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Служител за оператор на широкоформатен и...
гр. София
фирма Прес Продукт Лайн ООД

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Печатар на печатна машина за самозалепва...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама