ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Три нови Latex принтера от HP на Drupa

Три нови Latex принтера от HP на Drupa

Понеделник, 9 Май 2016 ( прочетена 1343 пъти)


Двата нови модела с ширина на печат 1,6 метра, 560 и 570 са с 30%-50% по-бързи от сегашния 360. Моделът 1500 с ширина на печат 3,25 метра ще има повечето от възможностите на машините от високия клас 3100 и 3500, но е ориентиран към производство с ниско натоварване.

Три нови Latex принтера от HP на Drupa

 

Новите модели от серията 500, предлагат скорост на печат от до 23 кв. м./час и са по-компактни от други модели, като позволяват смяната на медията за печат и мастилата да стават от предната аст на принтера, което пести пространство.

Глобалният директор на широкоформатната дивизия на HP Joan Perez Pericot каза: „Ние попълваме продуктовата си гама на базата на изискванията на някои от клиентите ни. В пазарните ниши с по-малки обеми откриваме потребност от по-голям капацитет за печат, най-вече, за да се справи с пиковото натоварване. 560 и 570 не заменят нищо. Те предлагат скорости, които са с 30%-50% по-високи от тези на 360.”

Моделите предлагат и възможности за печат без наблюдение от оператор, благодарение на нова система, която позволява зареждане на рола за по-малко от минута и поддържа роли с тегло до 55 кг. и предлага дистанционно следене на производството в реално време.

3,2 метровият модел 1500 е подходящ за печат върху широка гама материали, включително PVC банери, самозалепващ винил и текстил и е предназначен за големият брой потребители на HP, които искат да печатат с тази ширина.

Машината включва автоматичен „много точен регистър,“ която се грижи за съвпадението на цветовете, като го следи чрез камера. 1500 може да печата с до 74 кв. м. в час в режим за външна реклама и до 45 кв. м. в час в режим с висококачество. Машината използва термални мастиленоструйни глави с 1200dpi на HP, оптичен сензор за позицията на материала и вграден спектрофотометър.

Други нововъведения включват вал, който хомогенизира повърхността, за да гарантира по-добро качество на печата на материали с по-ниско качество, които създават проблеми, заради неравномерната си повърхност. Машината има петлитрови пълнители за мастило, печатна зона с LED осветление, което подпомага зареждането и приложение, което контролира изпаренията при сушенето на мастилото.

На снимката: HP Latex 1500

Източник: hp.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама