ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Управлявайте стилове в голям брой документи в InDesign с безплатен скрипт

Управлявайте стилове в голям брой документи в InDesign с безплатен скрипт

Сряда, 12 Юли 2017 ( прочетена 1081 пъти)


BorderCollie e безплатен скрипт за InDesign, от Rorohiko, който служи за управление на стиловете. Той ви позволява да дефинирате, редактирате и синхронизирате стилове и палитри между независими файлове в InDesign.

BorderCollie e безплатен скрипт за InDesign

 

Проблемът
Някои потребители на InDesign имат нужда да управляват големи колекции шаблони или документи и имат нужда да са сигурни, че те са настроени правилно, спрямо изискванията за оформление. Това изисква логическа организация на шаблоните и структурирането им в папки, например по марка, продукт, клиент…

В общия случай, създаването на нов набор темплейти за нов клиент или марка изисква копиране на базов набор шаблони, след което документите трябва да бъдат отворени един по един и да бъдат преправени съобразно изискванията на клиента или марката. Този процес е бавен и може да генерира грешки.

Решението
BorderCollie е „овчарско куче“ за документи, както намеква и името му. Можете да посочите основна папка и скриптът ще я сканира, заедно с всички папки, които се съдържат в нея. Той ще открие всички .indd или .indt документи в структурата ѝ. BorderCollie може да бъде инструктиран да изпълни някои действия с всеки от откритите документи.

Действията на скрипта могат да бъдат обвързани с условия или да се изпълняват безусловно. Можете да работите с всички документи, да изберете с кои или да приложите действия само към тези, които отговарят на определени изисквания. Например, можете да дефинирате задачи на базата на името на документа или на местоположението му.

Например, можете да предприемете определено действие със всички файлове, чието име съдържа _BsCr. Друга задача може да бъде изпълнена само с документи, които се намират в папка Customer1244, за да приложите действия, специфични за този клиент.

Възможностите на скрипта са значителни и включват синхронизиране на стилове, определени параметри на стиловете и цветови палитри. Тъй като възможностите на BorderCollie са значителни, потенциалът за грешки е значителен. Скриптът автоматично прави бекъп на файловете преди да започне работа, но въпреки това използването му изисква повишено внимание.

Можете да научите повече за начина му на употреба и възможностите му тук: www.rorohiko.com/wordpress/bordercollie

Можете да свалите BorderCollie оттук: www.rorohiko.com/downloads

Източник: rorohiko.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн

Акаунт в офсетова печатница
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама