ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet В щата Мериленд отново ще гласуват с хартиени бюлетини

В щата Мериленд отново ще гласуват с хартиени бюлетини

Четвъртък, 5 Февруари 2015 ( прочетена 1804 пъти)


Избирателите в Мериленд, САЩ отново ще гласуват с хартиени бюлетини на предстоящите през 2016 година президентски избори. Това става факт, след като през последните над десет години в щата бе използвано гласуване по цифров път, без хартиен екземпляр.

През изминалата седмица държавните законодатели разкриха информацията относно новите машини за гласуване, работещи с хартиени бюлетини.

 

„Ще имаме над 1 милион нови гласоподаватели през 2016 година и въпреки взетите мерки този допълнителен брой ще се отрази върху администрацията, отговаряща за изборите” това заяви John Willis от центъра за публична политика към Университета в Балтимор. Центърът е напрaвил проучване на проведените през 2014 година избори и на база на тях е дал своите прогнози и препоръки за предстоящите избори. Очаква се настоящата година да бъде много трудоемка от гледна точка на необходимото обучение за работа с новата система за гласуване сред доброволците и служителите в изборните центрове.

Решението за завръщане към  хартиените бюлетини е взето още през 2007 година, когато е получено финансиране за целта. Цената за машините е приблизително 25 милиона щатски долара, което не включва допълнителните разходи за съхранение, транспортиране и консумативи. Основната причина, която споделят от администрацията е, че по този начин се гарантира по-голяма сигурност, тъй като всичко ще бъде записано и на хартия.

Щата Мериленд не е първият, който планира завръщане към хартиените бюлетини. По данни от месец Ноевмри 2014 година само 6 щата, включително Мериленд нямат никава форма на хартиен запис от проведеното гласуване.

Източник: http://www.washingtonpost.com/
Текста написа: Антон Даскаловprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама