ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Xaar назначава професор Neil Hopkinson, за да подсили бизнеса си с 3D печат

Xaar назначава професор Neil Hopkinson, за да подсили бизнеса си с 3D печат

Понеделник, 11 Януари 2016 ( прочетена 1197 пъти)


Световният лидер в областта на инкджет печата Xaar назначи професор Neil Hopkinson за директор на 3D печата. Професор Hopkinson, който ще се присъедини към Xaar през март 2016, е изобретателя на HSS технологията.

Hopkinson

 

Професор Hopkinson има 19 годишен опит в адитивната производствена технология, натрупан в Университета на Шефилд, университета в Лъфбъроу, университета Де Монтфорт, 3D Systems и университета на Нотингам. Ролята на му в Xaar е да изгради екип от световна класа, който да продължи разработването на HSS технологията, както и на други адитивни процеси. Фокусът на екипа ще е да ускори успеха на OEM партньорите на компанията в областта на адитивното производство.

HSS е революционна технология, която използва мастиленоструйни печатащи глави и инфрачервени нагреватели, за да произвежда продукти слой по слой чрез нанасяне на прахообразен полимерен материал с много по-високи скорости в сравнение с други адитивни производствени процеси.

Професор Hopkinson вече е постигнал значителен успех в управление иновативния проект Factum. Този тригодишен проект, който завършва през 2016 целеше да разработи снабдителна верига и възможности за пълноценно производство с нови адитивни технологии за приложение в значими сектори на промишлеността в икономиката на Великобритания.

Програмата има три ключови партньора: Unilever (бързооборотни стоки), BAE Systems (въздухоплаване) и Cobham Technical Services (космически технологии и комуникации). Ролята на Xaar, която е основна за проекта, е да оптимизира представянето на специализираните течности от други доставчици за работа с инкджет главите си, които са сред водещите на пазара.

„Индустриалният 3D печат навлиза във важна фаза на зрялост и съм развълнуван да се присъединя към Xaar в този критичен момент,“ коментира професор Hopkinson. „Ясно е, че мастиленоструйният печат е важна технология, която ще помогне за увеличаване на мащаба на 3D печатния сектори и превръщането му в естествен елемент за масовото производство. В ролята си на доставчик за производители на печатна техника по целия свят, Xaar е в силна позиция, от която да ускори приемането на HSS технологията в няколко ключови области.”

Източник: xaar.com

Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Акаунт - дигитален широкоформатен печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама