ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Xaar представи широкоформатната мастиленоструйна глава 501 GS8

Xaar представи широкоформатната мастиленоструйна глава 501 GS8

Неделя, 6 Юли 2014 ( прочетена 1022 пъти)


Xaar 501 GS8 използва нова архитектура, която позволява по-голяма точност и по-постоянни резултати по отношение на скоростта, размера и позиционирането на капката.

Xaar 501 GS8

 

Печатащата глава в момента е във фаза на предварителни тестове с различни OEM партньори. Очаква се първите широкоформатни принтери, назирани на Xaar 501 да се появят на пазара през това тримесечие. 

Главата включва същата TF технология за рециркулация на мастилото, разработена от Xaar за пазара на печат върху керамика в главата 1002. Предлага се и нов режим с пулсации, ориентиран към пазара на евтини солвентни машини. Това значи, че OEM партньорите ще имат избор между стандартно захранване на мастилата чрез вакуум или гравитация и TF технологията на Xaar с режима High Flow или новия режим с пулсации.

„Днес повечето хора в индустрията използват захранване с мастило, базирано на гравитацията или вакуум, затова разработихме 501 така, че да могат да работят и по двата начина, но добавихме и опция за TF технология,“ каза маркетинг директорът на Xaar Mark Alexander. High Flow постоянно рециркулира мастилото директно зад задната част на дюзите на печатната глава като предотвратява вероятността от утаяване като отнася мехурчетата и нежеланите частици.

Пулсиращият режим рециркулира мастилото в моментите, в които не се печата и цената му е много по-ниска за крайния потребител. Системата изисква само обикновена помпа, а не сложна система за рециркулация.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Служител за търговски отдел
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Технолог офсетов печат
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама