ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Xeikon обяви първата в света поръчка за Trillium на Ipex 2014

Xeikon обяви първата в света поръчка за Trillium на Ipex 2014

Сряда, 26 Март 2014 ( прочетена 1670 пъти)


Клиентът е френската компания TagG Informatique, специализирана директен маркетинг и печат на сметки и извлечения.

Xeikon Trillium

 

Xeikon обяви първата инсталация в света на новата си печатна система Trillium на Ipex. Машината с течен тонер, която беше представена на Drupa 2012 под името Quantum, ще бъде инсталирана в  TagG Informatique през втората половина на тази година. Официално продажбите на системата ще започнат през 2015. Изпълнителният директор на Xeikon Wim Maes каза: „причината да сме тук е да подкрепим графичната индустрия и  защото Великобритания е доста важен целеви пазар за Trillium.“

TagG Informatique ще бъдат „полеви тест“ за Trillium в областта на директния маркетинг. Приложението на системата за печат на книги и списания ще се проведат в други предприятия. Вицепрезидентът по маркетинга на Xeikon Patrick Van Baelen подчерта, че въпреки, че се провежда полеви тест, машината, която се инсталира там е купена от компанията.

„Бета версия на машината работи в нашата фабрика. Машината на TagG е предназначена за производство на реална продукция, годна за продажба“, каза той. „Ние сме тук, за да кажем на пазара, че машината е готова, първият клиент я е поръчал и платил за нея – не го спонсорираме, той си плаща.“

Xeikon са сключили споразумение с TagG, което им позволява да водят клиенти, които да видят пресата по време на работа. Van Baelen каза, че посещенията от клиенти могат да започнат в началото на следващата година. Hervé Lesseur, управител на TagG Informatique, каза: „Убеден съм, че Trillium ще промени играта на печатния пазар, затова подписах за ранна инсталация на новата печатна машина. 

Системата Trillium  в TagG ще има конфигурация 4/4 и ще печата до 60 метра в минута с разделителна способност 1 200 точки на инч на рола с ширина 50 см. Тя ще печата от рола на рола, системите за довършване няма да бъдат директно свързани. Xeikon разкриха още, че лабораторни тестове са показали възможност скоростта на печат да се увеличи от 60 на 120 метра в минута. Според компанията това ще изисква по-скоро хардуерен, а не софтуерен ъпгрейд.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама