ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Xeikon прекрати програмата си с течен тонер Trillium

Xeikon прекрати програмата си с течен тонер Trillium

Сряда, 18 Октомври 2017 ( прочетена 1199 пъти)


Xeikon обяви, че прекратява програмата си с течен тонер Trillium. Технологията, демонстрирана за пръв път на drupa 2016 с машината Trillium One се сблъска с няколко проблема, които попречиха на превръщането ѝ в пазарен продукт.

Компанията ще пренасочи усилията си в други области.

„Продължаваме да преразглеждаме продуктовата си гама и сме сигурни, че сегментите, в които работим могат да бъдат обслужвани пълноценно от технологията ни със сух тонер и наскоро представената УВ инкджет технология Panther. С технологията си със сух тонер ще продължим да се концентрираме върху печата на опаковки и документи, както и специализирани сегменти, които носят значителна добавена стойност, като печат със защитни елементи и декорация на стени,“ заяви Benoit Chatelard, президент на решенията за дигитален печат на Flint Group.

 

TrilliumChatelard изтъкна, че Xeikon се е позиционирал като технологичен лидер и съветник, който осигурява на клиентите най-подходящата технология за потребностите им. „Динамиката на пазара, но най-вече продължаващите технологични проблеми в разработката на технологията с течен тонер, както и проблемите с времето на готовност на печатните машини, ни убеди да вземем това трудно решение и да го комуникираме на пазара по откровения и директен начин, който винаги сме използвали,” добави той. „Нашата визия продължава да е да поддържаме бизнеса с високо качество и големи обеми на клиентите ни в графичната индустрия и печата със защитни елементи.“

Източник: пресинформация на Xeikon
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на дигитална широкоформатна маш...
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама