ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Защо печатът в Европа е добър за околната среда?

Защо печатът в Европа е добър за околната среда?

Сряда, 27 Февруари 2013 ( прочетена 1253 пъти)


Печатът в Европа гарантира, че клиентите получават продукция, която отговаря на най-високите изисквания за опазване на природата. Те ще бъдат повишени допълнително с Наредбата за дървения материал на ЕС, която влиза в сила на 3-и март.


fsc pefc

Целта на новата наредба е да гарантира, че никаква част от хартията, купувана от печатниците в държавите от ЕС не е добита чрез незаконно изсичане. Печатните продукти не са споменати изрично в документа, но печатната индустрия ще използва материали, които съответстват на изискванията в документа. Съществува опасност, обаче, вносните печатни материали на европейския пазар да произхождат от незаконно изсечени дървета.

Освен увеличената защита срещу незаконна сеч, печатът в Европа осигурява съответствие със строги законови изисквания. Той е под контрола на Европейската законова рамка за околната среда, която включва строг контрол на летливите органични вещества, строга политика по отношение на отпадъците и сериозен контрол върху химикалите.

Освен законовите изисквания, европейската печатна индустрия полага допълнителни усилия, за да помогне за опазването на природата. Примери в тази насока са усилията за постигане на висок процент рециклиране на хартията, разработване на системи за изчисляване на емисиите CO2, които да помогнат на печатниците да намалят въглеродния си отпечатък, издаване на ръководства за постигане на енергийна ефективност и др.

Има и доброволни инициативи на национално и корпоративно ниво. Те включват различни сертификации като FSC и PEFC, които гарантират на потребителите, че всички продукти, базирани на дървесина, произхождат от добре управлявани източници. Резултатът е печатни продукти, които отговарят на най-високите стандарти за опазване на околната среда.

Източник: cmykdigest.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
СПЕЦИАЛИСТ ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ
гр. София
фирма GPTS Ltd

Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама