ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Защо потребителите на Creative Cloud получават изключителни функции, които не са достъпни за собствениците на Adobe CS6?

Защо потребителите на Creative Cloud получават изключителни функции, които не са достъпни за собствениците на Adobe CS6?

Понеделник, 18 Февруари 2013 ( прочетена 1367 пъти)


След въвеждането на Creative Cloud като начин за абонамент за приложенията на Adobe, потребителите му получиха голям брой обновления, продукти, нови функции и ръководства, които не са достъпни за традиционните потребители. Научете защо се случва това.


adobe

След представянето на Creative Cloud през май миналата година, потребителите му получиха ред предимства спрямо притежателите на лицензи за приложенията. Сред тях бяха ранен достъп до нови функции, някои нови приложения и значителен брой допълнителни аксесоари. Това имаше двупосочен резултат – потребителите на Creative Cloud бяха доволни. За сметка на това някои традиционни потребители на CS6 се почувстваха пренебрегнати.

На почти всяка страница, в която се обявяват ексклузивни функции за Cloud, можете да попаднете на подобни коментари:

„Аз съм клиент на Adobe от много време и прилежно си купувах всяка нова версия след CS2. Обичам приложенията и бих се радвал да имам тези нововъведения – защо те са само за абонатите на Creative Cloud? Това ми се струва разочароващо за лоялни клиенти като мен.“

Можете да прочетете и типичния отговор:

„Когато представиха Creative Suite 6 и Creative Cloud Adobe казаха, че залагат на два модела: сегашният лицензионен модел или новият модел за месечно членство. Всеки вариант има своите плюсове и минуси. Ако заложите на стандартното лицензиране, плащате предварително, но лицензите са ваши завинаги. Софтуерът ще работи неограничено дълго и вие решавате дали и кога да го обновите.

Ако предпочетете Creative Cloud модела за абонамент, плащате месечна такса за цялостна употреба на пакет, който еволюира постоянно и получавате нови функции, в момента, в който са разработени, вместо да чакате до следващата официална версия. При всички случаи тези функции ще са достъпни за всички потребители при издаването на следващата версия.“

Това обяснява нещата донякъде, но Adobe не се справиха особено добре с изясняването защо потребителите на Cloud могат да получат постоянно обновяване на функциите, а тези с лицензите не могат. Всъщност, това е свързано с правилата в САЩ за разпознаване на печалбите в софтуерната индустрия.

Какво общо има счетоводството?

Adobe има 30 годишна история с продажба на софтуерни продукти, при които всяка версия се продава директно на клиента и се осчетоводява в момента на продажбата. Бъдещите безплатни обновявания се свеждат до поддръжка: отстраняване на проблеми, поддръжка на нов хардуер и т. н. Подмяната на програмата с нова версия е пожелание и се заплаща. Така счетоводството остава ясно и винаги досега нещата са се случвали по този начин.
Проблемът възниква, ако компанията се опитва да добави важни функции с допълнителна стойност към вече издадена версия на приложението. Това затруднява изключително нещата от гледна точка на счетоводството, защото изисква следене на голям брой версии, допълнителни модули и изчисляване на приходите на базата на функциите, добавени към всеки софтуерен пакет.

Изпълнителният директор на Adobe Shantanu Narayen каза в конференция с финансови аналитици през миналата година: „От гледна точка на напредъка на бъдещите версии на CS, и постоянните промени в средата, вярваме,че (предлагането на абонамент) наистина ще ни позволи да предложим повече нововъведения.” Идеята е, че актуалните продукти и нововъведения могат да достигат по-бързо до потребителите, без да им се налага да чакат 18 месеца до следващата версия на CS. Така се заобикаля и счетоводният проблем.

Графикът за нововъведения се ускорява

През пролетта на 2011, в опит да отговори на експлозията на мобилните устройства, Adobe ускори излизането на пазара на някои нововъведения като издаде Creative Suite 5.5. Това позволи на собствениците на лицензи да получат най-новите версии по-рано.

Creative Cloud е следващата стъпка в тази посока. Това е първата абонаментна услуга, предлагана от Adobe в голям мащаб. Идеята е да си плащате таксата всеки месец и да получавате новите версии почти незабавно. Независимо какво получавате, месечните такси са лесни за осчетоводяване. Adobe могат да доставят новите версии на собствениците на лицензи по-често, както и вече направиха - с Lightroom, Acrobat XI, Digital Publishing Suite, и Edge, които добавиха към микса, докато запазиха нововъведенията в Photoshop, Illustrator и Dreamweaver за потребителите на Creative Cloud и следващата „цяла“ версия на CS.

Източник: prodesigntools.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Акаунт в офсетова печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама