Безплатен семинар от Ghent Workgroup свързан с PDF/X

910
Безплатен семинар от Ghent Workgroup свързан с PDF/X

Основаната тема на семинара е „Защо все още използвате стандарт с 20-годишна давност? Спрете това!“

Регистрация можете да направите тук.

Ghent Workgroup организира уебинар, като част от продължаващата си образователна кампания със серия безплатни събития. Семинарът е посветен на приемането на стандартите на GWG (Ghent Workgroup) и ISO, и ще се проведе във вторник, 23 януари 2024 г., от 17:00 ч. българско време.

 

Ghent Workgroup

Присъединете се към уебинара, за да научите за текущата ситуация, най-добрите практики, застъпвани от Ghent Workgroup, и тяхната гледна точка за бъдещите стандарти. Опреснете знанията си за най-важните разлики между стандартите PDF/X и научете защо трябва да използвате, а често и защо не трябва да използвате конкретни версии на стандарта. Кристиан Блейз и Дейвид ван Дрише, които заедно имат близо 60 години опит в областта на PDF, стандартите и автоматизацията, ще бъдат водещи на този уебинар.

„Изобретяването“ на PDF/X-1 датира от 1999 г.; накрая той става стандарт на ISO под името PDF/X-1a през 2001 г.“, отбелязва Дейвид ван Дрише, изпълнителен директор на работната група в Гент и главен технически директор на Four Pees: „Самият формат PDF по това време е в начален стадий на развитие и едва започва да се възприема от нашата индустрия. Удивителното е, че 25 години по-късно този стандарт все още представлява повече от половината от PDF файловете, които се разпространяват в работните потоци за печат“.

Никога не сменяйте печелившия отбор
Нашият бранш е консервативен, и често по основателни причини: в производствена среда искате безпроблемна работа. Ако нещо работи, защо да го променяте?

„Това вероятно е обяснението, което получаваме най-често от хората, когато ги питаме защо все още използват PDF/X-1a“, коментира Кристиан Блейз, маркетинг директор на работната група в Гент и ръководител на отдела за успех на клиентите в Four Pees: „Проблемът е, че светът се е променил и че в наши дни PDF/X-1a често носи повече вреди, отколкото ползи.“. Защо е така?

Стар стандарт

През 25-те години от създаването на стандарта PDF/X-1a в PDF бяха въведени много нови възможности, най-вече поддръжка на прозрачност. PDF/X-1a не поддържа тези съвременни функции и изисква инвазивни мерки (като изравняване на прозрачността), за да ги избегне. Когато преди 25 години стандартът предотвратяваше проблеми, сега той често ги предизвиква. И все пак хората продължават да го използват.

Какво е решението?

„Ние сме първите, които признават, че човек трябва да бъде практичен и земен в производствените работни процеси“, казват Кристиан и Дейвид. „Ние прилагаме такива работни процеси от години (Дейвид и Кристиан, взети заедно, имат близо 60 години опит с PDF, стандарти и автоматизация). Присъединете се към нас на този уебинар и ще получите обща информация за наличните стандарти, за тези, които според нас трябва да използвате, и за тези, за които лесно можете да забравите в обозримо бъдеще.“.

Какво ще бъде разгледано?
Уебинарът ще предостави преглед на наличните стандарти от ISO (и връзката им със стандартите на Ghent Workgroup), ще посочи слабите и силните страни на тези стандарти и ще ви насочи към това, което Ghent Workgroup смята, че трябва да използвате днес. Ще бъде разгледано и бъдещето, така че да знаете какви други стандарти могат да се появят в бъдеще и да ви кажем дали трябва да се притеснявате за тях или не.

Семинарът ще се проведе на 23 януари 2024 г., от 17:00 ч.

Регистрация можете да направите тук.

Ghent Workgroup са организирали до сега серии от уебинари и всички са записани и достъпни онлайн тук.

Вижте още публикации в Printguide за Ghent Workgroup

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.