Важно е хората да имат желание за работа и това, което правят да им е интересно. Не е задължително да имат голям опит. Дори базови познания и малко опит са достатъчни…

1595
Spread the love

inline_688_http://prepressbg.com/images/vesselina_tzvetkova.jpgВеселина Цветкова, управител наBy Surprise.
Награда: запалка FHM вкатегория „Рекламни сувенири“.

В офиса на By Surprise всичко е свежо зелено. Стените са боядисани взелено, има зелен аквариум, визитките са зелени, дори Веселина еоблечена в свежа зелена риза. Въпреки, че работата със сувенири често есвързана с кратки срокове, напрежение и клиенти с много високиизисквания, Веселина оставя впечатление на спокоен човек, който умее дасе справя с тези неща с лекота.

Виждам, че държитенаградата в заседателната зала, на видно място. Важна ли е тя за Вас?
Да, това е голямо признание за работата ни. Макар и да е символична, тяпоказва, че някой ни е забелязал и е оценил работата ни. Отрази семного добре и на екипа ни – около два месеца бяхме встрахотна еуфория, забравихме проблемите в работата, сплотихме се,работата между отделите се подобри. Да не ви казвам колко пъти япразнувахме тази награда. Беше много весело.

inline_367_http://prepressbg.com/images/FHM.jpg

Какви хора предпочитатеда наемате на работа?
Важно е хората да имат желание за работа и това, което правят да им еинтересно. Не е задължително да имат голям опит. Дори базови познания ималко опит са достатъчни, другото се научава в процеса на работа.Когато започнахме, бяхме малко хора, но всички имахме опит в рекламата.Всеки ден се учим на нови неща.

inline_615_http://prepressbg.com/images/DSC00729.JPG

Работата ви е многостресова, особено по Коледа. Какви качества трябва да притежава единмениджър, за да работи успешно в този бранш?
Да, стресът е огромен. Ние набрахме популярност и вече имаме достаработа и през цялата година, през януари и дори в традиционнопо-слабите месеци като август, например. Знаете, че когато се прависъбитие, клиентът има фиксиран срок и не се интересува дали впечатницата е свършило мастилото, или транспортната фирма не е успялада се справи с доставката. Научих се на много търпение в работата– да мога да изслушам всички страни, когато възникне проблем,да преценя какво се случва и как да постъпим. Благодарна съм и начетиригодишния си син, той също ме възпита да бъда много търпелива/смее се/.

Държите ли даконтролирате изцяло процеса на работа или делегирате права иотговорности?
Предпочитам да делегирам права. Не само, защото поръчките са толковамного, че не е възможно да ги следя в най-малките детайли, но и навсеки човек трябва да му се делегират права, за да се развива и да сечувства оценен. Предпочитам да координирам нещата и да мислястратегически, а да оставя хората да вършат работата си и да серазвиват. Аз като мениджър не бих могла да постигна нищо, ако нямамсериозен, отговорен и сплотен екип.

inline_826_http://prepressbg.com/images/ekip-byS.jpg

Кой идва най-рано в офиса?
Най-рано на работа идват офис мениджърът и счетоводителят. Дори честопреди работното време. Най-късно си тръгва мениджърът по продажбите,понякога и след 9 вечерта, докато не завърши и последните си поръчки.Аз идвам към 9 сутринта и си тръгвам около 7 вечерта.

Свободното времедостатъчно ли ви е?
Аз се чувствам малко виновна, защото нямам достатъчно време за дететоси. Затова всяка свободна минута предпочитам да прекарвам съссемейството, през уикендите да сме заедно някъде навън.

Сега, ако можете бихте лисе пенсионирали?
Не, имам твърде много идеи и цели в главата си, които трябва дазапочна, дали аз ще ги реализирам, времето ще покаже.

Деси Тодорова
www.prepressbg.com

Биографична информация