2 нови издания, които издават рецептите на големите майстори в бранша

1755
Делян Илиев
продуктов мениджър

издателство СофтПрес

Г-н Илиев, представете се пред нашите читатели – с какво се занимавате в издателство СофтПрес?
Моите отговорности във фирмата са да разширявам продуктовата гама на издателството, въвеждайки нови продукти. Успоредно с това осъществявам и поддържам трайни бизнес отношения с клиентите на фирмата, проучвам техните потребности и предлагам най-подходящото решение.

Преди месец пуснахте на пазара книгата „Дизайн, предпечат и печат – официално ръководство“, какъв е интересът към нея?
Интересът е огромен и дори надхвърли нашите очаквания. От години получавахме запитвания за такъв тип литература, даваща професионалните основи в този сложен занаят. Надяваме се, че сме успели да подберем и преведем най-подходящото издание по темата.

Книгата се рекламира активно в нашето издание www.prepressbg.com, помага ли на продажбите?
Подчертано да. Prepressbg.com се доказа като една от най-професионалните медии по темата. Разбира се, много ни помогнаха в представянето и професионалните печатни издания.

В нашия форум се събират специалисти, чиито мнения бяха противоречиви. Някои бяха доволни, че на пазара вече има такова издание. Други смятаха, че книгата е написана за начинаещи. За кого е най-подходящо това ръководство?
Книгата определено не е предназначена за гурутата в бранша. Както е посочено още в текста на четвърта корица, тя представя «…фундаменталните въпроси, свързани с производството на висококачествени печатни публикации, … базовите концепции и терминология на печатното производство». Това ръководство дава една безупречна основа на всеки, желаещ да започне да се занимава професионално с предпечат и печат. За съжаление никак не са малко ентусиастите със завидно самочувствие, но без съответното образование, които създават проблеми поради незнанието на основни принципи. Специалистите на Adobe са създали един блестящ и богато илюстриран текст, чрез който читателят ще се почувства квалифициран член на полиграфичното братство и ще има ясна представа кое как се прави.

Планирате ли издаването на подобни заглавия в близко бъдеще?
В момента подготвяме 2 нови издания, които издават рецептите на големите майстори в бранша. Това са книгите „Before and After Page Design”и „Before and After Graphics for Business”. Отново преводач е Васил Сирманов, под чието виртуозно перо (т.е. клавиатура) са минали почти всичките ни книги за графика и дизайн.

Интернет портал за печатни технологии.