Бранд в моторните спортове избра Epson SureColor S40610

177
Бранд в моторните спортове избра Epson SureColor S40610

Insane Motorsport избраха Epson SureColor S40610 за да посрещнат растящите изисквания на своите клиенти – автомобилни състезатели, тунинг ателиета, дизайнери, различни бизнеси и крайни клиенти.

Високото качество и ниската себестойност на печата, скоростта, доказаната надеждност и достъпната инвестиция за Epson SureColor S40610 улесниха и без това логичното решение да закупят солвентен принтер, за да бъдат по-конкурентни, по-гъвкави и независими от подизпълнители.

 

rift-taxi.bg
Снимка: rift-taxi.bg

 

Бизнесът на Insane Motorsport е свързан основно със спортни автомобили – състезания, Академия за дрифт и спортно шофиране drift-taxi.bg, брандиране на автомобили, сервиз и тунинг. Успешното сътрудничество с FACTOR.BG e дългосрочно и започва преди години с инсталацията на принтер за директен дигитален печат върху текстил Epson SureColor F2000 за текстилното подразделение на фирмата – IR DESIGN.

Новият принтер ще се използва за отпечатване на автомобилни стикери, car-wraps, фен-артикули, визуални материали за брандиране на събития и състезания, постери, банери и т.н. Много важно предимство е предвидимостта на цветовете на отпечатаното изображение, досега чест проблем при работа с подизпълнители. Възможността да се реагира експресно, независимо от час или ден, е втори важен детайл – при събития и състезания често се налагат корекции на банери или стикери по колите в последния момент.

Интуитивната работа и минималното време за периодични операции по поддръжка на принтера, сходни с тези на обикновено офисно устройство, спестяват време на операторите и пари – както за първоначалното обучение, така и за текущата работа.

Накрая, но не и по важност, са сертификатите за безопасност на мастилата за здравето на операторите.

Защо и как се стигна до решението за покупка на Epson SureColor S40610, споделя прекрасната Ива Русинова, лице и двигател на проекта.

„Казвам се Ива Русинова и съм автомобилен пилот, инструктор и каскадьор в редица филми и реклами. Състезавам се в различни дисциплини от моторспорта от 14 години. Още на 19 години покрай желанието ми да изразявам любовта си към колите търсех къде да си печатам стикери за колата и тениски, но имаше едва 2-3 фирми, които го правеха към онзи момент. Имах толкова много идеи за дизайни, свързах се с една такава фирма и известно време реализирах идеите си чрез тяхните печатни машини, много бързо взех решение сама да започна този бизнес и от 2012 се занимавам професионално с всякакъв вид печат на текстил.

Успях да развия и шивашко ателие, с което успяваме да покриваме и най-смелите желания за индивидуален дизайн на нашите клиенти!

За най-важната машина в печата на текстил се доверих на FACTOR.BG, а именно принтерът за директен печат Epson SC-F2000. Преди ми бяха печатали продуктите на друг принтер, който определено нямаше същата наситеност на цвета и дълготрайност на печата. Така че, от този момент вдигнахме и качеството на продуктовата си гама.

С развитието на кариерата ми в моторспорт средата, постепенно създадох своя академия за спортно шофиране и дрифт, състезателен отбор, автосервиз и много състезателни коли проекти, което води след себе си и други нужди свързани с печата.

За покриването им сега се спрях на солвентния принтер Epson SC- S40610. С него мога да печатам прекрасни и многоцветни дизайни за цялостно облепяне на рекламни, фирмени и състезателни коли, да печатам винили, перфо фолиа и много други продукти за широкоформатен печат, който има неизмерно приложение в тази сфера. За избора на машина обиколих много фирми и взех много оферти, но най-важното е, че се консултирах с едни от най-добрите професионалисти в облепянето с фолио, като всички те ме насочиха към Epson като най-качествената машина на пазара.

Е, доверих им се и не съжалявам.

Експертите в шоурума на FACTOR.BG бяха изключително любезни, направихме тестове на многоцветния (S80610) и на четирицветния вариант (S40610) на принтера. По мое мнение, за приложенията, за които са важни за моя бизнес, макар да е с по-малко цветове, Epson S40610 се справя перфектно и затова избрах него. Нашите клиенти са предимно от автомобилните среди, но има и голяма част, които са фирми или индивидуални клиенти, с оригинални идеи, търсещи печатно студио, способно да изпълни всичко, което си представят – от идеята, през дизайна, предпечата и отпечатването, до професионалното му финализиране във физически вид.

За всички тях ние не се с готовност да се хвърляме в нови предизвикателства и проекти.“

Повече информация за солвентните принтери Epson SureColor S-серия и персонална демонстрация на възможностите на машините можете да получите в шоурума на FACTOR.BG, в София, на ул. Раковски 72, на телефон 0896 738700 и на factor.bg

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.