Две нови хартии за по-устойчиви опаковки

2230
Две нови хартии за по-устойчиви опаковки

Sappi произвеждат повече от 10 години функционални хартии с интегрирани бариерни свойства срещу кислород, мазнини, водни пари, минерални масла и аромати, както и със свойства за термозатваряне.

 

Seal Light Gloss и Guard MH

 

Сега компанията разширява портфолиото си с функционалните хартии Seal Light Gloss и Guard MH, които се произвеждат на най-модерната линия за нанасяне на бариерно покритие в завода в Алфелд, Германия.

Seal Light Gloss – хартия за термозатваряне без бариерни свойства
Хартията Seal Light Gloss е с едностранно покритие за печат и се отличава с отлична възможност за термозапечатване благодарение на покритието от обратната страна. Предлага се в грамажи от 54 г/м² и 74 г/м², няма бариерни свойства и може лесно да се рециклира в потока на хартиените отпадъци. В дългосрочен план тя има за цел да допринесе за намаляване на употребата на пластмаса във вторичните опаковки (например за сладкарски изделия) или в първичните опаковки за продукти, които не изискват бариера. Seal Light Glos е разработена за производство на гъвкави опаковки в хранителния и нехранителния сектор и се отличава с естествения си вид, и приятно усещане. Благодарение на гланцовата си повърхност с Seal Light Gloss могат да се постигнат изключителни резултати при печата, което гарантира висококачествен външен вид на опаковките.

Бариерна хартия Guard MH за много хранителни и нехранителни приложения
Със своята бариерна хартия Guard MH, Sappi е разработила още едно устойчиво решение за опаковки за широк спектър от различни приложения на пазара на хранителни и нехранителни продукти, което може да се изхвърля и рециклира в потока на хартиените отпадъци. Хартията се предлага във варианти Natural (естествен), Silk (копринен) и Gloss (гланцов). В зависимост от тези различни повърхности на горната страна – от естествена матова до висококачествена гланцова – собствениците на марки биха могли да поддържат перфектно имиджа на своя продукт. Вариантът Natural на Guard MH е без покритие, вариантите Silk и Gloss са с едностранно покритие и имат интегрирана бариера срещу водни пари и минерални масла, както и срещу мазнини. Natural се предлага в грамажи 60 г/м² 70 г/м² и 90 г/м², вариантите Silk и Gloss се предлагат в грамажи 75 g/m² 85 g/m² и 100 g/m².

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.