Нов доклад предлага глобални прогнози за пазара на гъвкави пластмасови пликове до 2026

1583
Нов доклад предлага глобални прогнози за пазара на гъвкави пластмасови пликове до 2026

гъвкава опаковкаПрогнозите са разделени на базата на материал на опаковките (PE, PP), тип (плоски и изправени), приложение, (храни, напитки) и регион (Азиатско-тихоокеански, Северна Америка, Европа, Южна Америка, Близкия Изток и Африка).

Според докладът стойността на пазара на гъвкави пластмасови пликове ще нарасне от 53,7 милиарда американски долара за 2021 до 73,5 милиарда до 2026. Това се равнява на ръст от 6,5 на годишна база. Пазарът бележи висок ръст заради увеличеното търсене на леки, удобни и изгодни опаковки за храни и напитки. Докладът включва подробни профили на водещи компании в областта и пазарните им стратегии, както и основните стимули и ограничения за този пазарен сегмент.

Гъвкавите пластмасови пликове са опаковки за еднократна употреба, най-често изработени от пластмаса, метално фолио или хартия. Намират приложение най-вече в хранителната индустрия, най-вече защото някои от тях могат да се затварят повторно, относително екологични са и са по-евтини от алтернативи като стъклени, метални и картонени контейнери. Те се справят отлично със съхранението на продуктите, защитата им и са отличен маркетингов инструмент. Използването им генерира по-малко въглероден диоксид и обема на генерираните отпадъци е по-малък.

Полиетиленът доминира на пазара за гъвкави пластмасови пликове“
В докладът материалите са разделени на полиетилен, полипропилен и други. Полиетиленът има най-голям пазарен дял. Това е благодарение на уникалните му характеристики като еластичност, ниска производствена цена, възможност за разтягне и мекота. Полипропиленът е материалът с най-голям ръст заради високата му устойчивост към химически въздействия, високата му температурна устойчивост го прави подходящ за опаковки, които се варят при приготвяне и за продукти, които се стерилизират.

Плоските пликове са водещият тип опаковки
Пазарът на гъвкави пликове е разделен в основните категории плоски и изправени опаковки. Плоският тип доминира благодарение на ниската цена и привлекателния външен вид на рафтовете в магазините.

Най-масовото приложение е за опаковане на храна
Причината е във високата устойчивост и ниското тегло и високите нива на защита. Останалите категории са напитки и други.
Най-големият пазара на този тип опаковки е Азиатско-тихоокеанския регион, благодарение на нарастващите икономически възможности на хората в развиващи се региони като Китай и Индия.

Основните компании, профилирани в този доклад, посветен на гъвкавите пластмасови пликове са Berry Global Inc. (САЩ), Mondi (Великобритания), Huhtamaki (Финландия), Sealed Air Corp. (САЩ), Sonoco Products Company (САЩ), Smurfit Kappa (Ирландия), Amcor Plc (Швейцария), Gogllio SpA (Италия), Constantia Flexibles (Австрия) и ProAmpac (САЩ), които са ключови играчи на този пазар.

Можете да откриете повече информация за доклада и да го купите тук.

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.