Адком и Хеликон отбелязаха покупката на Xerox Versant 80 Press с благотворителна акция

2967
Адком и Хеликон отбелязаха покупката на Xerox Versant 80 Press с благотворителна акция

Фирма Хеликон в партньорство с Адком организираха ученически конкурс за рисунка на тема „Казанлък – традиция и бъдеще“ в НГПИД.

Събраните средства ще бъдат разпределени между две благотворителни каузи. Първата е закупуване на художествени материали в полза на възпитаниците на НГПИД „Акад. Дечко Узунов“, които са в неравностойно положение. Втората е дарение за животоспасяваща операция на младеж от града Диан, който се бори дълги години с коварно заболяване.

 

 

На церемония в Художествената галерия в Казанлък домакините наградиха отличените творби. Първите шест творби бяха разпродадени на търг за общата сума от 3 027лева.

 

Първо място получи годишна стипендия, второ и трето място – подаръци таблети Wacom и стажове във фирма Хеликон Казанлък.

 

 

А класацията е както следва:
1. Кирил Димов – V клас, НГПИД „Акад. Дечко Узунов“
2. Мира Турлакова – XII клас,  НГПИД „Акад. Дечко Узунов“
3. Моника Балканджиева – XII клас,  НГПИД „Акад. Дечко Узунов“
4. Стела Караилиева – VI клас,  НГПИД „Акад. Дечко Узунов“
5. Анастасия Даскалаки – VII клас,  НГПИД „Акад. Дечко Узунов“
6. Айджан Онбаши – X клас,  НГПИД „Акад. Дечко Узунов“
7. Адриана Колева – VII клас, НГПИД „Акад. Дечко Узунов“

 

 

Гостите на събитието – клиенти, партньори и приятели на Хеликон имаха възможност да наддават за рекламни пакети, включващи първите шест отличени творби в конкурса и шестлистов календар с рисунките от първо до шесто място с място за персонализация. Инициативата продължава и всеки, който желае, може да закупи от календара.

Ако желаете да закупите календар с благотворителна цел, свържете се с Хеликон. 

 

 

Участниците в търга, закупили картините, получиха сертификати за дарители, а гостите получиха подаръци и по една умалена реплика на картина.

 

 

По този нетрадиционен, но благороден начин фирма Хеликон отбеляза покупката на новата си дигитална машина Xerox Versant 80 Press.

 

Повече за машината:

  • Средна скорост: 80 стр/ мин.
  • Видове медии: хромирани, без покритие, папки, пликове, синтетични хартии, текстурирани и декоративни картони, опаковъчен картон и комбинация от смесени типове.
  • Печат до 80 стр/мин. върху основи с тегло 350 гр/м2.
  • Печат на носител от 52 gsm до 350 gsm, с малък размер от 102 x 152 mm или голям размер до SRA3+ / 330 x 488 mm.
  • С вграден спектрофотометър и Xerox Automated Colour Quality Suite (ACQS) за уверено и ефективно създаване на стабилни и точни цветове за всяка задача.
  • Нови приложения, лесно завършени на място, включително щанцоване, подреждане, почистване и цялостно създаване на брошура.
  • Обработката на задачи за печат – от подготовката на файлове до крайния етап на производството, за работен процес без намеса. 

 

Хеликон се развиват в дигиталния и широкоформатен печат и предлагат богата гама от печатни продукти – от идеен проект до реализацията им.

 

 

Хеликон работят в дългогодишно партньорство с Адком като им се доверяват за дигиталното и широкоформатното оборудване, което им помага да предлагат услуги в областта на въшната реклама, брандирането, късите тиражи, опаковки.  

 

 

Материала написа: Деси Тодорова

 

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.