Алтана Груп инвестира 100 милиона евро в нанотехнологията на Бени Ланда

1447
Алтана Груп инвестира 100 милиона евро в нанотехнологията на Бени Ланда

Химическият концерн Altana Group и компанията на Бени Ланда сключиха финансово споразумение, според което ще бъдат инвестирани 100 милиона евро срещу минотарен дял в компанията.

Договорът е сключен след няколко месеца надлежна експертна оценка на технологията, интелектуалната собственост и пазарния потенциал на нанографията. В сделката е включена само тази компания от Landa Group – фондът за развитие на иновации и лабораторията на Бени Ланда не са част от сделката.

Инвестицията ще помогне на Бени Ланда да завърши производствения процес на нанопресите, които обеща да бъдат пуснати на пазара още по време на изложението drupa 2012. До този момент от компанията съобщават за интерес и предварителни суми, които са платени от потенциални клиенти, но все още машините са на тестов етап. В уеб страницата на Бени Ланда периодично се съобщава за посещения от клиенти, но все още реални продажби няма.

 

landa_gkj1

 
За ALTANA Group: e добре позната немска компания от химичната индустрия, чийто централен офис се намира в град Весел, Германия. 85% от продажбите, които генерира са на световните пазари. През 2013 година компанията е генерирала над 1,8 милиарда евро приходи от продажби. 

Материала написа: Деси Тодорова
Източник: landanano.com

Деси Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.