Американските пощи с безплатна услуга, известяваща потребителите за бъдещи писма

1354
Американските пощи с безплатна услуга, известяваща потребителите за бъдещи писма

Пощенската служба на САЩ (USPS) представи нова услуга за информирана доставка на писма, като пощенските пратки, преминаващи през системите за автоматизация на компанията се сканират.

 

информирана доставка на писма

По този начин изображенията от предната част на писмата могат да послужат за известяване по електронен път на получателя, преди те да са достигнали физически до пощенската кутия. Освен сканираното черно-бяло изображение, съдържащо контактните данни на изпращача, информационният имейл може да съдържа препратка към онлайн съдържание или цветно рекламно каре, предоставени от изпращащата страна.

Предимството от подобна услуга за крайния потребител е възможността за проследяване на физическата поща на всяко място и устройство. При наличието на цифрово съдържание клиентите могат дори да взаимодействат с изпращача на писмото. Позитив от подобна услуга има и за бизнеса, който може да се възползват от възможностите на дизайна и търговското представяне върху пликовете, тъй като така потребителят ще вижда поне два пъти информацията (освен физически и електронно). Още по-важна е възможността за директно вграждане на линкове и изображения в електронната комуникация. Подобна интегрирана кампания, при това на цената само на едно изпращане на пощенска пратка, би осигурила по-добри резултати от използването само на един канал за комуникация с клиента.

Самата услуга е напълно безплатна за крайните потребители, като е необходима единствено регистрация на сайта на USPS.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: informeddelivery.usps.com

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/