Американският инвестиционен фонд API купува Presstek

1603

Компанията Presstek, известна със своите печатни DI-машини е купена от американската компания MAI Holdings, управлявана от частния инвестиционен фонд American Industrial Partners Capital Fund IV, L.P. (AIP).

Предвижда се сделката да бъде финализирана в края на тази година. Изявление по този повод е направил президентът и изпълнителен директор на Presstek Стенли Фреймът:

„Радваме се, че ще можем да обединим финансовите ресурси на AIP със силната продуктова гама от машини на Presstek. Уверени сме, че една такава комбинация ще даде нов импулс на развитието на компанията, която в последните няколко години изпитва затруднения, предизвикани от глобалната икономическа криза. AIP не е новак в нашия бранш. Собственост на фонда е компанията Mark Andy – световен лидер в областта на  разработването и производството на флексопечатни машини и на помощни решения на пазара за етикети и опаковки. Надяваме се да работим заедно и с Mark Andy, там където това ще бъде ефективно за двете компании“.

Presstek

По материали на: www.printdaily.ru
Написа инж. Васил Станев
 

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в Украйна. Създал първата матура по полиграфия в България, която се зачита за прием в специалност "Полиграфия" в ХТМУ София. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Отскоро е назначен за преподавател в Националната професонална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска и украинска поезия и сърфира в социалните мрежи.