Анталис и Монди обявяват споразумение за дистрибуция на 100% рециклирана хартия NAUTILUS®

623
Анталис и Монди обявяват споразумение за дистрибуция на 100% рециклирана хартия NAUTILUS®

От днес Анталис предлага новата гама 100% рециклирани офсетови хартии Mondi NAUTILUS® във формат и на роли, за да отговори на нарастващите нужди от премиум рециклирана хартия.

 

 

Всички графични хартии в новата гама Mondi NAUTILUS® са без покритие и са изработени от 100% рециклирана целулоза. Те отговарят на най-високите стандарти за устойчивост и са сертифицирани по FSC ™ и EU Ecolabel

NAUTILUS® SuperWhite е 100% рециклирана офсетова хартия с високо ниво на белота (CIE 150)

NAUTILUS® Classic е 100% рециклирана хартия със сертификат Blue Angel, с естествен нюанс за автентичен рециклиран вид (CIE 112)

И двете марки хартии предлагат високо качество, обезопрашени са и предлагат оптимална защита на машината.
• Подходящи са за черно-бели и цветни изделия
• Тествани на Xerox, Canon, Konica Minolta, Ricoh, Kodak

 

 

Нова гама, която да обслужва нарастващото търсене на рециклирани продукти
През последните две години търсенето на рециклирани хартии нараства. Това търсене се подхранва от марките, които реагират на нарастващата загриженост за по-ефективно използване на природните ресурси и кръговата икономика. Рециклираните хартии се вписват добре в инициативата 3R (Re-duce, Re-use, Re-cycle), която се развива по целия свят. С това ново споразумение за дистрибуция, Анталис ще засили лидерската си позиция в осигуряването на устойчиво произведени алтернативи на пазара.

”Доволни сме от това споразумение за дистрибуция. С края на Arjowiggins Graphics, ние трябваше да намерим алтернативи за нашите клиенти. Вярваме, че Mondi има правилния продукт и услуга, за да се превърне в пазарен лидер в сегмента на рециклирана хартия без покритие. Освет това, Mondi има опит и добри резултати в създаването на силни марки на пазара. Заедно с NAUTILUS® сме уверени, че можем да подкрепим ползите от използването на рециклирана хартия ”, казва Ксавие Жуве, директор маркетинг и планиране в Анталис Интернешънъл.

 

Анталис има глобално присъствие и силна връзка с агенции и собствениците на марки, което ще ни помогне да ускорим въвеждането на NAUTILUS® и по този начин ще предложим устойчиви решения. Работейки в тясно сътрудничество, можем да увеличим още повече пазара на рециклирана хартия ”, коментира Йоханес Клъмп, директор„ Маркетинг и продажби на непромазани хартии в Монди Груп”.

За Анталис:
Анталис (Euronext Paris: ANTA) е лидер в B2B дистрибуцията на хартия (номер 1 в света, извън САЩ) и опаковки, и номер две в разпространението на медии за широкоформатен печат в Европа. През 2018 г. групата отчита продажби в размер на 2,3 млрд. евро и служители – 5200 души, обслужващи над 120 000 крайни клиенти, фирми и печатници в 41 страни. Чрез своите 115 дистрибуторски центъра, Анталис произвежда около 12 000 доставки на ден в световен мащаб и през 2018 г. разпространява 1,3 милиона тона хартия

За Монди
Mondi е световен лидер в областта на опаковките и хартията. Mondi е напълно интегриран в опаковъчната и хартиената стойностна верига – от управлението на горите и производството на целулоза, хартия и пластмаси, до разработване и производство на ефективни индустриални и потребителски опаковки. Устойчивостта е в основата на всичко, което прави Монди. През 2018 г. Mondi има приходи от 7,48 милиарда евро, а основният EBITDA е 1,76 милиарда евро.

Контакти:
Тел. 070017766

Деси Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.