Анталис e официален партньор на конференцията за промените в климата

869
Анталис e официален партньор на конференцията за промените в климата

Анталис, международния дистрибутор на хартии, материали за широкоформатен печат и опаковки, стана официален партньор на Конвенцията на Обединените Нации за Промените в Климата (COP21) и ще доставя цялото количество хартия, необходимо за провеждането на това голямо събитие.

В съответствие с темата на събитието, хартията използвана за плакати, листовки и всички останали материали ще бъде с 5 звезди по класирането на Системата Зелена Звезда, т. е. ще бъде рециклирана и ще носи екомаркировката на Европейския съюз.

 

лого на анталис българия


Важно събитие във връзка с промените в климата
21-то заседание на Конференцията на Конвенцията на Обединените Нации за промените в околната среда (COP21/CMP11), известна още като „Париж 2015“, ще се проведе във Франция от 30-ти ноември до 11-ти декември. Целта на тази конференция е амбициозна и от решаващо значение: приемането на задължително универсално споразумение за климата, за да се ограничи нарастването на глобалната температура до под 2º C.

Бизнесът допринася пряко или косвено за глобалното затопляне, ето защо той трябва да има съществено участие в разработването на ефективни решения в тази насока. Като водещ дистрибутор на хартия, Анталис има за цел да гарантира, че гласът на хартиената промишленост се чува, тъй като тя много често е  обвинявана за основна причина за обезлесяването на горите и за глобалното затопляне.

„Анталис и хартиената индустрия като цяло трябва да дадат пример и да продължат да намаляват въздействие си върху околната среда, като например чрез по-широкото използване на комбинирано производство на енергия и възобновяеми източници. Също така и да насърчават използването на рециклирана хартия, която има по-малко въздействие върху околната среда“ казва Hervé Poncin CEO  Анталис Интернешънъл.“Еко-отговорността е постоянен ангажимент, който трябва да бъдe част от ДНК-то на всяка компания, ако искаме да постигнем траен принос за опазването на планетата и да се намали глобалното затопляне. Анталис се гордее със своята подкрепа за COP21 и амбициозната си цел.“

Ангажиментът на Анталис за еко-отговорност

Опазването на природните ресурси е приоритет
Тъй като дървото е основната суровина за производство на хартия, Анталис се стреми да създаде абсолютна прозрачност и проследимост на своите източници и насърчава еко-отговорното използване на хартията:

  • Анталис насърчава използването на рециклирана хартия и предлага широка гама от еко-отговорни продукти
  • Групата е поела ангажимент да гарантира, че не използва дървен материал от естествени гори, като се гарантира 100% проследимост на веригата за доставки  благодарение на платформата на Myrmex
  • Анталис насърчава устойчивото управление  на горите, 75% от продуктите на Анталис са сертифицирани с  PEFC™ или FSC®, а 46% имат ЕU Ecolabel. 

Инструменти за повишаване на обществената осведоменост
Анталис създаде множество инструменти за повишаване на осведомеността сред клиенти, партньори и широката общественост и им помогна в това да правят екологични избори, в това число:

  • Системата Зелена Звезда, система за класифициране, която обхваща съществена информация относно произхода на влакната и производствения процес и дава на всеки един хартиен продукт от 0 до 5 „зелени“ звезди според неговите екологични характеристики. 
  • Зелената Бяла Хартия, която представя предимствата на интегрирането на хартия в CSR стратегията на една компания, осoбено в момент, когато мнозина сa се насочили към дигиталните медии и нулевата хартиена политика.
  • Иновативно видео, създадено от Анталис, което развенчава много погрешни схващания за хартиената промишленост, използвайки данни от проучвания, които са били потвърдени от редица органи на околната среда.

Източник: www.antalis.bg

Интернет портал за печатни технологии.