Архивът на графичния дизайн от Phaidon

2253
Spread the love

Phaidon Press предлагат тази внушителна „книга в кутия“, която предлага възможност да се запознаете с 500 от най-важните продукти в областта на графичния дизайн.

Издателите от Phaidon Press са се погрижили за всички истински любители на графичния дизайн, като са събрали внушителен брой известни и значими примери и са ги събрали в Архивът на графичния дизайн (The Phaidon Archive of Graphic Design). Продуктът е „цялостен справочник за професионални дизайнери и любители“. Масивната „книга в кутия“ съдържа 500 подбрани образци. Те обхващат периода от появата на първите печатни технологии до днес. От Библията на Гутенберг, до HOPE плакатите за кампанията на Обама на Shepard Fairey и всичко между тях.

The Phaidon Archive of Graphic Design
Разбира се, издадени са много книги, посветени на графичния дизайн, но в случая не става дума точно за книга. Всеки образец е отпечатан на карта с размер 240х320 мм, с основно изображение на лицето и информация и допълнителни снимки на гърба. Архивът съдържа 300 цветни и 300 черно-бели илюстрации и тежи впечатляващите 13 килограма. За щастие, Phaidon са се сетили да поставят надеждни дръжки, с които да разнасяте нещото насам-натам.

Причините за отказа от подвързване на изделието са две. Първо, за да могат потребителите да подреждат картите както желаят. Те са в хронологичен ред, но можете да ги прередите както ви харесва – по азбучен ред, типография, епоха, дизайнер или по всякаква друга система. Втората причина е, че Phaidon планира да продължи да издават нови карти, така че собствениците на архиви да продължат да обогатяват колекциите си в направлението, което желаят.

Подборът за архива е направен от редакторите на Phaidon Press Julia Hastings и Emilia Terragni,, заедно с екип външни специалисти, сред които има академици, историци, писатели и дизайнери. Цената на The Phaidon Archive of Graphic Design е 235 американски долара.

The Phaidon Archive of Graphic Design

Източник: uk.phaidon.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.