Безплатен и удобен начин за генериране на QR кодове директно в Indesign

3218

Meadows 2D Bar Code Module се интегрира в работната среда на Adobe InDesign и ви позволява да генерирате QR кодовете, от които се нуждаете, без да напускате работната среда на приложението.

QR

За да получите безплатен код за активация е достатъчно да се регистрирате тук. След това можете да инсталирате приложението и да въведете данните си и кода за активация, който ще получите на имейла си. За да може да работи приложението, е нужно да инсталирате и шрифта IDAutomation2D, който се намира в папката на програмата.

След като се справите с тази процедура, работата с модула на Meadows е повече от елементарна – създайте текстово каре, селектирайте го, изберете MPS>2D Barcode > Create, нанесете нужната информация (може да използвате и някои от предварително подготвените шаблони). Когато кликнете върху ОК, кодът ви ще бъде генериран. Можете да го редактирате по всяко време като изберете MPS>2D Barcode > Edit. Тази процедура ви спестява нуждата от повторно генериране на кода и опресняване на връзката в Indesign. Разбира се, след това е силно препоръчително да тествате дали кода работи.

Meadows 2D Bar Code Module е част от софтуерните продукти на Meadows DesignMerge и AutoPrice. DesignMerge позволява на потребителите да създават напълно персонализирани 2D кодове чрез четене на информация от зададена база данни. AutoPrice позволява създаване на 2D кодове на страници на каталози, които могат да бъда свързани с идентификационните номера на определени продукти.

Източник: meadowsps.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.