Безплатно видео от Lynda.com: как да изберете хартия

1272
Безплатно видео от Lynda.com: как да изберете хартия

Lynda.com предлагат нов курс за дизайнери, наречен Основи на печатното производство: как да изберете хартия от Chris Harrold. В крайна сметка, хартията буквално е основата на повечето дизайни, затова да изберете правилната е основна част от дизайнерския процес.

Безплатно видео от Lynda.com: как да изберете хартия

 

Ето и описанието на Lynda.com:
„Дизайнерите трябва да знаят как да изберат правилната хартия за всяка поръчка за печат. Хартията е моментът, в който дизайнът изскача от екрана и пада в ръцете ви. Правилното относително тегло, усещане и покритие помагат на читателя да разбере замисъла и значението на дизайна. Този курс ще ви помогне да използвате максимално този толкова важен материал, за да накарате печатните си материали не само да изглеждат по начина, по който си представяте, но и да ги направите по-красиви, ефектни и запомнящи се.

Chris Harrold от Mohawk Paper разказва за основните характеристики на хартията, включително физически аспекти като цвят и покритие и ни показва как да изберем правилната хартия, за да сме сигурни, че резултатите при печат ще са оптимални. Като цяло, този курс ви помага да използвате всички възможности на най-важния елемент на всяка поръчка за печат и как да изберете хартия, която да допълни всеки тип дизайн, от луксозни опаковки до къси тиражи печатни материали.“

Безплатно видео: специални хартии – от метализирани до ръчни:

www.lynda.com/Print-Design-tutorials

Потребителите на Lynda.com могат да видят още три видеоматериала от серията, посветени на покритието и текстурата на хартията, хромова хартия сравнена с такава без покритие и на използването на мостри с различни типове хартии.

Източник: lynda.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.