Безплатно ръководство за Adobe CS за начинаещи

2079

Професор Thomas Payne предоставя безплатно за сваляне книгата Adobe Design Suite Basics – ръководство за основите на програмите за дизайн на Adobe

adobe

Книгата представя и обяснява инструментите в програмите по логичен начин и надгражда постепенно върху вече научената информация. Програмите имат много бутони и функции, които могат да затруднят новия потребител. Тази книга помага за ориентацията в този привиден хаос, не като обяснява за какво служи всичко, а като поставя основа и изгражда представа за логиката на работа и потенциалните приложения.

Книгата има 12 глави, чиято идея е да работите в програмата, докато четете. За разлика от обикновените ръководства, обаче, информацията е представена по начин, който е лесен за разбиране и запомняне, а не само като стъпки, които да се възпроизвеждат за постигане на даден резултат.

Книгата може да се използва с версии CS6, CS5.5, CS5 и CS4 на Creative Suite. Книгата е писана за Mac, но с малко съобразяване може да се използва и с Windows версиите на програмите. Достатъчно е да запомните, че Command клавиша при Mac прави същото като Control в Windows, и Option при Mac съответства на Alt в Windows.

Можете да свалите книгата в PDF формат оттук, след като се логнете със своето Adobe ID (можете да си направите за секунди, ако още нямате).

Източник: adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.