Блогът Design & Paper на Европапир се завръща със свеж нов вид!

539
Блогът Design & Paper на Европапир се завръща със свеж нов вид!

Стартирал през 2012 г., блогът Design & Paper е посветен на всичко за дизайна и хартията. Създаден е, за да сподели страстта на Европапир към страхотния дизайн, артистичните хартии и печата с общността от любители на хартията.

Блогът за дизайн и хартия служи и като интерактивна платформа за дизайнери, творци, илюстратори, печатари и занаятчии, които са добре дошли да споделят произведенията си с Европапир.

 

Блогът Design & Paper на Европапир

„Тази година дойде моментът да сменим облика на блога, в крак с актуалните дигитални тенденции. Искахме да освежим вида му, като същевременно запазим характерния висок стандарт за съдържание и излъчваната страст към дизайна и хартията, която именно е в основата на проекта. И така започна този красив процес, в който обединихме сили като екип и започнахме да пресътворяваме всичко от нула.“ Сандра Шмит на длъжност Business Lead Design, Europapier International AG.

Какво е различното
Сменена е традиционната за блоговете структура, която предполага безкрайно превъртане надолу, с по-откликваща визия в клетки, защото от Европапир са искали да подобрят функционалността и същевременно да създадат изчистен, съвременен дизайн, акцентиращ върху визуалното. При тази отворена, систематизирана структура, потребителят има огромен избор от съдържание – независимо дали търси конкретна информация или просто разглежда за вдъхновение. Първоначалната идея да бъде избегнат клетков дизайн е дошъл от сферата на печата и начина, по който съдържанието в списанията и вестниците е представено в добре структуриран, йерархичен ред. Важни за Европапир са били уеб-функционалността, минималистичната визия и анимациите. Новият дизайн е вдъхновил Европапир да се върнат към първоначалното си лого, което съчетава удебелен шрифт без серифи с по-елегантен серифен знак „&“.

Освен това, водени от нуждата да опростят и актуализират съдържанието до сегашния му вид, са намалени броя категории в блога и са въведени нови. Новите категории PAPER и PRINTING+FINISHING са мястото, където Европапир канят читателите си да почерпят ноу-хау от специалисти в бранша и да се вдъхновят! PUBLISHING също е вълнуваща нова категория, в която потребителите се срещат с най-новите книги и списания, докосват се до завладяващ дизайн на печатни издания и се потапят в творческия дух на издателския свят, от корицата до съдържанието.

Възможности за реклама
Блогът Design & Paper вече предлага възможности за реклама, създадени специално за аудиторията на Европапир. На началната страница могат да се ползват два рекламни банера. Това е обещаваща нова функционалност за всеки продукт или услуга, насочен към графичните дизайнери, илюстраторите, фотографите, рекламните агенции и творците, тъй като именно те са основна целева аудитория на компанията.

Design & Paper е инициатива на групата Европапир. Европапир не само е доставчик № 1 на хартия в Централна и Източна Европа, Русия и Украйна, но и – на първо място – с всеотдайност ви оказва най-добрата възможна подкрепа, за да вдъхнете живот на проекта си. Блогът за дизайн и хартия е отворена платформа, на която са поканени всички да представят проектите си за издания. Европапир с радост ще споделят произведенията ви с тяхната творческа общност!

Източник: Европапир

Интернет портал за печатни технологии.