Брилянтност от Екарт

1955
Брилянтност от Екарт

Брилянтност, блясък и добра печатаемост – това са търговски марки на Екарт в продължение на много години.

ЕкартПо време drupa от 3 до 16 май 2012 г. Екарт, световен лидер на пазара на ефектни пигменти и метални мастила представя допълнителни иновативни решения за печатната индустрия. Сред специалните акценти са: продукти с ниска миграция, които могат да бъдат използвани за печат на опаковки за храни и метални мастила за дигитален печат.
Посетете Екарт в зала 3, щанд C32.

Ще видите на живо как метални мастила на основата на разтворители и LED-съхнещи могат да бъдат отпечатани дигитално.

JETFLUID SB и JETFLUID UV
Металните мастила за дигитален печат отварят пред печатарския бранш многостранни възможности. С тях могат да се печатат метални ефекти върху постери, етикети и опаковки, но също и върху кожа и тектил.
Разработените от Екарт JETFLUID SB са на базата на разтворители и са подходящи за различни стандартни пиезо-печатащи глави. JETFLUID SB може да бъде лесно внедрен в съществуващия печатен процес, скоростта на печат е сравнима с тази на процесните мастила. JETFLUID UV – една от най-новите иновации от Екарт, е UV, респ. LED-втвърдяващо се дигитално мастило. То е сензация и новост в световен мащаб.

MIRRORGOLD
Едно отпечатано златно огледало? С MIRRORGOLD сега е възможно. Като заместител на отнемащите време технологии, като деметализиране или преге-фолие, мастилото отваря много възможности в контрапечата, по-специално в печата на гъвкави опаковки. Идеята и приложението са прости: MIRRORGOLD се печата само на тези места в мотива, където е заложено да има метален ефект. Поради това потреблението на мастило е дозирано, необходимото количество мастило се определя от дизайна. Екарт предлага MIRRORGOLD SX-3300 като готово за работа мастило за ситопечат. За приложения в дълбокия печат е налице двукомпонентна система: 590 001 MIRRORGOLD паста и MIRRORGOLD GX-3203 фершнит.

METALSTAR FPG 11
Брилянтна опаковки за храни се предлага сега чрез серията на Екарт METALSTAR FPG 11. Серията е с „оценка на опаковки за храни (FPG)“, тя е офсетова серия е ниска миграция, сензорно неутрална и отговаря на високите стандарти за опаковки на храни. Формулата и е базирана на основата на внимателно подбрани суровини, които се следят с най-съвременни методи на анализ. Мастило се произвежда при условия на следене на цялостния миграционен процес и разбира се ние предлагаме документ за това..
METALSTAR FPG 11 се печата на листов офсет върху хартия и картон. Така опаковките на хранителни продукти получават желаните метални ефекти и най-сетне могат да бъдат използвани без всякакви резерви.

METALURE ®
Марката METALURE ® стои от 20 години като нарицателно за най-голям блясък, брилянтност и покриваемост. Алуминиеви пигментни дисперсии са на разположение във финни нюанси – от тъмни, хромподобни ефекти до най-светъл и ярък блясък. Винаги предлагат огледален ефект.
METALURE ® са особено подходящи като алтернатива на прегефолио или метализирани субстрати, които са твърде скъпи. Екарт предлага две серии на базата на METALURE ®: Ultrastar и TOPSTAR.
METALURE ® е налична и в UV-съхнещите и водобазирани системи.

PLATINSTAR и PLATINVARIO
Екарт предлага метални ефекти в много качества. PLATINSTAR мастила и PLATINVARIO алуминиеви пигментни дисперсии са търговски привлекателни. Те отговарят на най-взискателните изисквания. По скалата на ефектите на Екарт така наречените „Platindollar“ алуминиеви пигменти се нареждат между METALURE ® огледални ефекти и брилянтните „Silverdollar“ пигменти, съответно между Ultrastar и ROTOSTAR

ULTRASHINE UV FP-8240 Silver
ULTRASHINE UV FP-8240 Silver е високобрилянтно, UV-втвърдяващо се флексо мастило, което е разработено специално за лакиращи секции. Независимо къде е секцията – в началото на офсетовата машина или в края и – ULTRASHINE UV FP-8 240 Silver заменя метализираните субстрати. Отличава се с ефективното си използване, тъй като металния ефект е отпечатан само там, където е предвидено от дизайна.

ROTOSTAR UV FX 68-41002 Shrink Silver
ROTOSTAR UV FX 68-41002 Shrink Silver е първото UV-втвърдяващо се флексо мастило за термосвиваеми ръкави. То гарантира, че блясъка остава и след свиването.

FERRICON
Продуктите FERRICON се основават на карбонилни железни пигменти и могат да бъдат подравнени магнитно – по този начин се отпечатват 3-D ефекти

SYMIC и Luxan
Продуктите SYMIC и Luxan представляват гамата перлени ефекти на Екарт. Пигментите SYMIC се произвеждат от изкуствена слюда, докато Luxan се основава на стъклени пигменти. Двете пигментни семейства създават вълнуващи акценти с различни нюанси на цвета.

METALSTAR Еко 10 & METALSTAR, SuperEco 10 – мастила без минерални масла
И двете серии са формулирани напълно без минерални масла. Това дава предимства при рециклиране на хартията. Разликата? METALSTAR Еко 10 предлага стандартни метални ефекти, докато METALSTAR SuperEco 10 се препоръчва за високи скорости на печат.

ROTOSTAR aqua FX 41
Флексо мастила на водна основа – серията се препоръчва за неабсорбиращи повърхности, като например фолия. Нейна отличителна характеристика е високата устойчивост на изтриваемост.

За Екарт: Екарт е водещ световен производител на метални и перлени пигменти и метални печатарски мастила. Групата от компании днес в световен мащаб има около 1, 850 служители; разработва, произвежда и разпространява метални и перлени пигменти на прах, паста и пелети и също като концентрати, дисперсии и печатни мастила. Продукти на Екарт се използват в графичната индустрия, лаковите покрития, пластмаси и леката индустрия, както и в козметиката и продуктите за лична хигиена. Екарт е представен в повече от 70 страни. Фирмата е член на Altana AG. Altana развива и произвежда високо качество и иновативни продукти в сектора на специални химикали.

Можете да намерите повече информация за компанията и нейните продукти на уебсайта www.eckart.net, както и да се свържете с нас на адрес:

Друк Партнерс ЕООД
София 1138
бул.Самоковско шосе №1
ТЦ Боила, ет.3, оф.16
тел./факс 02/9175700
моб.0896 899559

Интернет портал за печатни технологии.