Британско списание за фотография се издава на хартия от 1854 година

1425
Британско списание за фотография се издава на хартия от 1854 година
Spread the love

През месец Април излезе 7834-ти брой на списание „Британски журнал за Фотография”. Списанието се издава на хартия от далечната 1854 година, като авторите му смятат, че това е най-добрият начин за оценяване на фотографски творби, въпреки положителните тенденции, които внасят дигиталните технологии в този сектор.

Именно поради това мнение на своите издатели, списанието е оцеляло на хартия повече от 160 години.

Страхотно е, че има издатели, които не се съгласяват толкова лесно с бързата и вирусна промяна, която се налага от дигиталните устройства. Залагайки на традицията и постоянството те предлагат един много по-добър начин за оценка на творбите на своите автори.

 

списание за фотография

Специално за последния си брой от списанието са създали видеоклип за това, колко трудно е самото издаване, дори след приключване на издателската част. Именно поради факта, че се възпроизвеждат фотографски изображения е необходима огромно внимание при контрола на отпечатаните цветове. Още повече, че за черно-белите изображения от списанието отново използват пълноцветен печат. Вижте повече в самото видео.

 

Източник: www.bjp-online.com
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/