Британско списание за фотография се издава на хартия от 1854 година

1580
Британско списание за фотография се издава на хартия от 1854 година

През месец Април излезе 7834-ти брой на списание „Британски журнал за Фотография”. Списанието се издава на хартия от далечната 1854 година, като авторите му смятат, че това е най-добрият начин за оценяване на фотографски творби, въпреки положителните тенденции, които внасят дигиталните технологии в този сектор.

Именно поради това мнение на своите издатели, списанието е оцеляло на хартия повече от 160 години.

Страхотно е, че има издатели, които не се съгласяват толкова лесно с бързата и вирусна промяна, която се налага от дигиталните устройства. Залагайки на традицията и постоянството те предлагат един много по-добър начин за оценка на творбите на своите автори.

 

списание за фотография

Специално за последния си брой от списанието са създали видеоклип за това, колко трудно е самото издаване, дори след приключване на издателската част. Именно поради факта, че се възпроизвеждат фотографски изображения е необходима огромно внимание при контрола на отпечатаните цветове. Още повече, че за черно-белите изображения от списанието отново използват пълноцветен печат. Вижте повече в самото видео.

 

Източник: www.bjp-online.com
Текста написа: Антон Даскалов

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/