Бъдете креативни със 153 нови архитектурни фолиа

2520
Бъдете креативни със 153 нови архитектурни фолиа

Архитектурните фолиа за довършване 3M™ DI-NOC™ предлагат изгодни и креативни решения за декорация, ремонт и обновяване на повърхности.

Дизайнерите и архитектите винаги трябва да работят с бюджет и понякога е трудно да открият решения за реализация на креативни идеи като използват традиционни материали. Тук могат да помогнат решенията на 3M.

 

Креативното мислене не познава застоя. 3M осъзнава това и наскоро представи 153 нови мотива, с които разшири вече широката гама от над 800 фолиа за архитектурни приложения DI-NOC. Основните иновации включват новите  мотиви „Effect“. При тях цвета се променя в зависимост от ъгъла на наблюдение и светлинните условия. „Advanced Metallic“ мотивите осигуряват повърхност, която изглежда като тапет и включва малки метални пластинки, които създават бляскащ, отразяващ ефект, който варира с промяна на ъгъла на източника на светлина.

Новите мотиви са създадени от 3M след изследване на тенденциите, проведено на международни и локални събития за дизайн по целия свят. „С отлична обратна връзка от клиентите ни, разработихме серия табла с имена като „индустриално бяло“ и „спокойно богатство“,“ обясни Christian Stoehr, мениджър на продуктовата гама на 3M за Западна Европа. „След това използвахме таблата за вдъхновение, за да създадем набор уникални и вълнуващи мотиви към гамата си архитектурни фолиа DI-NOC.”

Новопредставените мотиви допълват съществуващите продуктови семейства. Сред новите предложения има текстури на дърво, метал, текстил, хоросан и керамика, камък, кожа и едноцветни. Това прави гамата архитектурни довършителни опции още по-пълна и подходяща за изискванията на почти всеки дизайн.

Иновативни нови мотиви

Ефектни:

Мотиви с 3D ефект, които променят цвета си в зависимост от ъгъла на наблюдение и осветеността. Крайният ефект наистина пленява въображението на зрителите и е идеална за модерни пространства.

Дърво с метален ефект:

Материали с метално покритие, нанесено върху дървесна текстура, които често се използват в луксозните магазини в Европа. Красивият гланцов ефект на дървесната текстура на DI-NOC създава уникално усещане към помещението и се съчетава добре с други материали.
 
Бразилски орех:

Бразилският орех е южноамерикански вид. DI-NOC материала има матова, зърниста повърхност, която осигурява усещане за суров материал. Използва се в Европа за покритие на елементи в луксозни магазини и за мебели.

Мотиви на хоросан:

Естествената текстура на хоросана и неравната му повърхност са изключително популярни сред дизайнерите и често се използват в бизнес сградите. Материалът DI-NOC възпроизвежда неравната повърхност и е идеален за естествени, непретенциозни пространства.

Yaki-Sugi:

Yagi-Sugi е материал, който традиционно се използва в Япония за външни стени на сгради, като обикновено повърхността на дървото е предварително обгорена, за да му придаде известна огнеупорност. DI-NOC ефектът има цвета и повърхността на обгореното дърво, което създава традиционно японско усещане.

Ефектни метали:

Advanced Metallic са материали, в които са вградени малки метални частици, които създават блестящ дъгоцветен, отразяващ ефект, който се променя в зависимост от това къде и под какъв ъгъл светлината попада върху повърхността. Това добавя усещане за лукс за офиси и корпоративни сгради.

Изящно дърво:

Наслагването на структурата на дървото и съчетаването им в блокове е нова и все по-популярна тенденция в дизайна. Произволния характер на блоковете създава интересни стени с прекрасно чувство за ритъм.

Камък:

Деликатната текстура на мрамора и фосилизиралото усещане за „вкаменено дърво“ придават на всяко помещение топло и познато усещане за лукс.

Haku:

Този дизайн съчетава 11.2 cm квадрати от фолиа с цвят на злато, платина и мед. Те допълват отлично дизайни както в европейски, така и в японски стил, Haku мотивите са отражателни и създават усещане за пространство.

Абстрактни:

Японската хартия „Washi“ е важна част от живота в Япония от много години насам. Тя, обаче, е материал, с който е трудно да се работи в съвременното строителство, защото лесно се замърсява и уврежда.  DI-NOC материалът съхранява деликатното усещане за топлина и цвета на хартията, но е много по-устойчив.

Nuno:

Това е абстрактен мотив, базиран на изображение на ленен плат. Той създава добре познато усещане на свежест и хладина и се асоциира с удобен и богат начин на живот.

Пресъздайте ефекта на естествените материали за частица от цената на традиционните облицовки

 

„Архитектурните решения DI-NOC са известни в света на дизайна и архитектурата с възможността си да пресъздават естествени материали реалистично и за частица от цената на традиционните материали,” продължава Stoehr. „С над 800 индивидуални довършителни опции, гамата предлага на архитектите и дизайнерите огромна свобода, когато работят върху нови сгради и обновяване на съществуващи,” допълва той. „Това помага за спестяване на разходи както за труд, така и за материали и също така драматично съкращава времето, в което бизнесът ви е затворен заради обновяване. “

Лесни за работа, прекрасен краен резултат и ефект

 

Устойчиви на износване и издръжливи на дъжд и замърсяване, архитектурните фолиа на 3M DI-NOC, са лесни за работа. Всеки материал използва технологията 3M™ Comply™, система от малки канали за отстраняване на въздуха, вградени в лепилния слой на филма, които позволяват въздухът, останал между фолиото и материала, на който се лепи, да излезе, което прави нанасянето бързо и лесно.  

Архитектурните фолиа 3M DI-NOC са използвани успешно за стени и тавани, мебели и различни елементи – с плоска повърхност или извити, в интериора и екстериора. Фолиата могат да се прилагат директно върху съществуващи материали в различни области като търговски обекти, банки, хотели и развлекателни центрове, молове, офиси, морски и железопътен транспорт и много други.

 

Източник:

Вижте профила на 3М България в каталога polygraphy.info
 

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.