Българска Асоциация за съвременна графика и печат започна практически обучения за студенти

2099

Проектът за обучение на студенти от самите работодатели чрез практически лекции и демонстрация на технологии и материали е част от усилията на БАСГП да помогне на университетското образование да се доближи до нуждите на бизнеса.

Първият партньор за тези обучения е Катедра Рекламен дизайн на НХА.  

Първата лекция за самозалепващия фолия можете да видите тук. 

 

В рамките на настоящата учебна година членовете на БАСГП отделят от времето си, за да се срещнат със студентите и да им предадат знания от практиката. Всяка седмица, в рамките на един час ще се провежда по една лекция, посветена на въпроси като печатни технологии, материали за рекламно производство, печатно оборудване и приложението му практиката. Фирмите производители ще провеждат обученията на място в производствените си бази, за да могат студентите да видят реални поръчки и цялостен производствен процес.

Първата лекция за самозалепващия фолия можете да видите тук. 

стефан илиев, туплекс говори за фолиа
/Стефан Илиев, Туплекс говори за материали за печат/

Защо БАСГП се зае с тази задача?
Досега фирмите провеждаха стажове за студенти „на парче“, наемаха завършили студенти и ги обучаваха сами или изобщо не наемаха хора без опит. Обединявайки усилията си, 30-те фирми членове на асоциацията ще могат сами да научат бъдещите си кадри на основните практически знания, които са необходими, за да започнат работа. Катедра Рекламен дизайн, факултет Приложни изскуства на НХА предоставиха зала, в която студентите да бъдат обучени.

плексиглас

Споделените усилия ще дадат възможност на фирмите да отделят време, което е малко като усилия за всяка от тях, но резултатите като знания от различни фирми в областта на дигиталния, широкоформатния и ситопечата ще дадат много повече стойност и ползи за студентите.

студенти НХА - обучения

Срок на обученията: ноември 2012 – май 2013
Първата учебна година ще покаже дали подобен формат е полезен и успешен.
Всички колеги от бранша, дори да не са членове на БАСГП са добре дошли, за да споделят знания и умения.
Усилията са на доброволни начала и са само за хора, напълно убедени от ползите да помагаме на университети за обогатяване учебните им програми.
Ако желаете да се включите като лектор, можете да се свържете с БАСГП: office@basgp.org
Ако желаете да станете член на БАСГП: вижте тук най-важните въпроси и отговори.

мостри на плексиглас

Материала написа: Десислава Тодорова
www.printguide.info

 

 

 

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.