Видеоклипове в обикновени картички от Amstore VideoPak

3036
Spread the love

Amstore, британският производител на креативни флашки, компакт-дискове и друго дигитално оборудване е вградил в обикновените напечатани картички видеоустройство посредством технологията VideoPak.
inline_260_https://printguide.info/images/23_27_04_2012.jpg

Всички познават музикалнитепоздравителни картички, които привличат вниманието на получателя чрезмелодияили запис на поздравления. От Amstore са направили още една крачканапред.В отпечатаната картичка са вградили видео устройство с екран. Екранът есвръхтънък на основа на течни кристали и това позволява да бъде вграденвосновата на печатния продукт. Полиграфическитепродукти, в които може да бъде вграден такъв екран са най-различни, отобикновенакартичка, хартиена опаковка, рекламна дипляна, обложка на DVD и другапечатна продукция.

Файлът на видеофилма може да бъдевъведен по време на изготвяне на устройството. Предвидено е micro-USBза своеобразнаследпечатна обработка на полиграфическото изделие, изразяваща се въплоудване напотребителски видеофайл.

Допълнително картичките може да сеснабдят и с интерфейс за управление като бутони, старт/пауза, слайдерзапренавиване „напред-назад” , регулатор на звука.

Според производителя,  товаще е революция в маркетинговите технологии, и ще обогати максималнопрезентационните материали. Новото ключово свойство на този печатенпродукт евъзможността за обновяване на съдържанието без препечатване на тиража. 

Производителят дава следнитехарактеристики на новите картички: резолюция от 400х200 пиксела,съвместимост свидеофайлове от типа MPEG, MOV и AVI, обмен на информация поинтерфейса USB2.0. Дебелина на конструкцията — 7 мм,маса — 40 г.

По материали на: www.outputmagazine.comwww.videopak.co.uk
Написа: инж. Васил Станев
 

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в Украйна. Създал първата матура по полиграфия в България, която се зачита за прием в специалност "Полиграфия" в ХТМУ София. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Отскоро е назначен за преподавател в Националната професонална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска и украинска поезия и сърфира в социалните мрежи.