Видеоклипове в обикновени картички от Amstore VideoPak

3179

Amstore, британският производител на креативни флашки, компакт-дискове и друго дигитално оборудване е вградил в обикновените напечатани картички видеоустройство посредством технологията VideoPak.

Amstore VideoPak

Всички познават музикалните поздравителни картички, които привличат вниманието на получателя чрез мелодия или запис на поздравления. От Amstore са направили още една крачка напред. В отпечатаната картичка са вградили видео устройство с екран. Екранът е свръхтънък на основа на течни кристали и това позволява да бъде вграден в основата на печатния продукт. Полиграфическите продукти, в които може да бъде вграден такъв екран са най-различни, от обикновена картичка, хартиена опаковка, рекламна дипляна, обложка на DVD и друга печатна продукция.

Файлът на видеофилма може да бъде въведен по време на изготвяне на устройството. Предвидено е micro-USB за своеобразна следпечатна обработка на полиграфическото изделие, изразяваща се в ъплоудване на потребителски видеофайл.

Допълнително картичките може да се снабдят и с интерфейс за управление като бутони, старт/пауза, слайдер за пренавиване „напред-назад” , регулатор на звука.

Според производителя,  това ще е революция в маркетинговите технологии, и ще обогати максимално презентационните материали. Новото ключово свойство на този печатен продукт е възможността за обновяване на съдържанието без препечатване на тиража.  

Производителят дава  следните характеристики на новите картички: резолюция от 400х200 пиксела, съвместимост с видеофайлове от типа MPEG, MOV и AVI, обмен на информация по интерфейса USB 2.0. Дебелина на конструкцията — 7 мм, маса — 40 г.

По материали на: www.outputmagazine.com,  www.videopak.co.uk
Написа: инж. Васил Станев
 

Васил Станев

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в СССР, Украински полиграфически институт 1983 година. Създал е основните учебни програми по полиграфия в средното образование. Съавтор на Държавния образователен стандарт по полиграфия в средното образование. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Преподавател в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска поезия и сърфира в социалните мрежи.