Втори живот за кутиите за пица

1413
Втори живот за кутиите за пица

Под влиянието на Световната купа по футбол, отделите по дисплеи и опаковки на DS Smith работиха в тясно сътрудничество с Pizza Hut в Португалия, за да осигурят втори живот на опаковките за пици през този период.

 

Новите специални кутии за пици (средни, големи и много големи) разполагаха с вграден пъзел / топка, позволяващи на тези, които си закупят две пици, да изработят топка от двата разглобяеми капака на тези нови кутии.

 

Въз основа на факта, че тези кутии за пици могат да направят нещо повече от просто да доставят пиците, DS Smith разработи това решение, което позволи на Pizza Hut да изпрати посланието на марката и да се открои активно и диференциращо в рамките на Световното първенство по футбол.

Това специално издание на новите кутии предоставя на клиентите опит, който е забавен и образователен, като ги ангажира на емоционално ниво. В допълнение към забавлението, което предлага, пъзелът да свързва приятелите и семейството, концепцията имаше за цел да предложи релаксиращ момент при сглобяването на пъзела, особено след такава стресова ситуация като футболен мач!

Решението, предоставено от DS Smith, съчетава иновация и устойчивост. Специалистите по опаковки в DS Smith са работили съвместно с Pizza Hut, за да извлекат максималната полза от техните 100% рециклируеми картонени опаковки, като им дадоха нова цел и функционалност и избягваха изхвърлянето на опаковките веднага след основната им употреба. 

 

Източник: блог на DS Smith

Пламен Давидов

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.