Възможно е Mitsubishi и Ryobi да формират съвместно предприятие

2081

Mitsubishi Heavy Industries Printing & Packaging Machinery и Ryobi планират да създадат съвместно предприятие, което да обедини дейността им, свързана с листовите офсетови печатни машини в глобален мащаб.

mitsubishi

Двете компании са подписали документ, в който заявяват намеренията си за „възможно създаване на съвместно предприятие в бъдещето, чиято специфична цел е да подобри конкурентоспособността на листовите офсетови печатни машини.“ По всичко личи, че преговорите са били в ход от известно време и че сега са достигнали етап, в който японските производители са решили да формализират процеса. Според подписаният документ до 30-и юни тази година трябва да бъде взето финално решение за споразумението.

Според изявление на компаниите потенциалната съвместна дейност може да окаже „значителен ефект чрез увеличаване на продуктовата гама, увеличаване на възможностите за разработка на нови продукти, намаляване на производствените разходи и подобрени мрежи за продажба и поддръжка“.

Murray Lock, директор по сливането на британския дистрибутор на Mitsubishi M Partners, каза: „От наша гледна точка, стратегически, този ход има смисъл. Mitsubishi ще вземе правилното решение на базата на пазарните условия. Германските производители трябваше да направят нещо подобно, но не го сториха.“, допълни той.

Източник: printpub.net
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.