В България вестниците ще изчезнат 2035 година

2680

Кога ще изчезнат вестниците на други места по света? Вижте карта с прогнози по години, кога вестниците ще престанат да съществуват.

Твърденията са на Рос Доусън, футурист, медия консултант, стратег и автор на многобройни книги за нови медии и интернет бизнес.

Според футуриста, първо ще изчезне вестникарската индустрия в САЩ – през 2017. Тя ще бъде последвана от тази във Великобритания, Канада и Норвегия. До 2021 г. – Финландия, а през 2022-ра година – Австралия. До средата на 2020 г. вестникът ще изчезне в редица европейски страни като Испания, Чехия, Полша, Швеция и Швейцария. Германската вестникарска индустрия ще се предаде чак през 2030-та, а японската – само година по-късно. Българските вестници ще изчезнат 2035 г., а руските 2036 г.
От балканските държави прави впечатление, че се очаква само в Гърция и Сърбия, вестникът да изчезне по-рано, отколкото в България.

Интересен факт е, че вестникарската индустрия в Африка и някои азиатски страни изостава в развитието си спрямо европейските и американските вестници. По тази причина се очаква те да живеят по-дълго, отколкото в останалата част от света: прогноза Доусън.

В някои страни, вестниците ще изчезнат първо в големите градове. Такива са Русия, Китай, Бразилия и Мексико.

Доусън подчертава, че прогнозата му не е свързана само с вестника, а става въпрос самата индустрия произвеждаща „новини на хартия“, както и за вестниците в настоящия им вид. 

Футуристът определя факторите, влияещи на края на вестниците на два вида: на глобални и национални фактори. Схематично можете да ги разгледате тук: фактори.

Източник: prodtp.ru

Реклама
www.bgoferta.info
Ако имате нужда от изработка на флаери, каталози, дипляни, визитки, външна реклама, сувенирна реклама и други рекламни продукти, то www.bgoferta.info е точно за Вас. Няма нужда да се обаждате на различни печатници поотделно и да чакате да получавате цена за изработката на вашия продукт. Чрез www.bgoferta.info, оформяте вашето запитване за изработката на желания продукт и получавате оферти директно от печатниците. Използвайте бутона „Поискай оферта“.

Интернет портал за печатни технологии.