В Индия създадоха най-голямата тениска от пластмасови бутилки

880
В Индия създадоха най-голямата тениска от пластмасови бутилки

Индийската организация за пластмаси Plastindia Foundation създаде най-голямата в света тениска от 200 000 рециклирани PET бутилки. Целта на кампанията е да повиши осведомеността относно възможностите, които предлага процеса по рециклиране на този тип отпадъци.

 

най-голяма тениска от пластмасови бутилки

 

Тениската с размер приблизително 70х97 метра влезе в рекордите на Гинес. Материалът от нея ще бъде използван за изработка на 10 000 тениски, които ще бъдат раздадени безвъзмездно на деца от икономически бедните райони на страната.

Кампанията има за цел да покаже, че всяка бутилка, хвърлена отговорно, може да доведе не само до промяна в околната среда, но да има и социално въздействие. От 200 000 бутилки Plastindia Foundation, след рециклиране създават влакно, с което са изработени 4000 килограма плат.

Гигантската тениска е изработена за 45 дни, а за представянето ѝ е използван склад с площ 100 000 квадратни метра. По-важният извод от въпросната кампания е, че шест пластмасови бутилки от литър могат да се използват за направата на дреха за едно дете, което е повод всеки да се замисли какво ще направи следващия път със своите отпадъци.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.plastindia.org

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/