В Катар отпечатаха най-големия вестник в света

1306

Ежедневникът The Weekly зае своето място в книгата на рекордите на Гинес, като най-големият вестник в света.

newspaper

Точното копие на вестника е с размери 6.4 на 4.2 метра. От друг ежедневник в Доха, Qatar Tribune, коментират, че на печатницата Malix и трябвали около пет дена за да отпечатат 24 страничното издание, спечелило рекорда.

Петте дена усилена работа в Malix са свързани и с правилата поставени от Guinness World Records за този рекорд. Те са по-подробно разяснени от Talal Omar, мениджър на Guinness World Records за страната.

За да се подобри рекорда образецът е трябвало да има минимум пет страници, които да са точно копие на оригиналния вестник, освен това трябвало да бъдат направени поне 1000 копия с размер минимум три метра на два метра. Другото задължително условие, е че всички копия трябва да бъдат напечатани върху хартия.

Струва си да отбележим, че Катар регулярно поставя световни рекорди, които биват записвани в Книгата на Гинес. Отпечатването на най-големият вестник в света е 26-ят на брой поставен рекорд. Сред останалите са: най-голямата футболна топка, най-дългото благодарствено писмо, най-голямото Монополи и т.н.

„Това е само част от потенциала и таланта на хората от Катар“, коментира Talal Omar. Той се надява да види още много подобрени световни рекорди за в бъдеще.

Източници: qatar-tribune.com news.flarus.ru
Преведе: Радина Дойнова

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.