В сряда отваря врати EXPO PRINT & IMAGING

1811

По време на изложението можете да посетите специализираната изложба “ИКТ EКСПО” и софтуерното изложение PC World.

“ИКТ ЕКСПО” е част от първите по рода си ДНИ НА ИНФОРМАЦИОННИТЕ И КОМУНИКАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ  2009, чиято Семинарна програма стартира същия ден от 11.00 часа.  Форумът е организиран  с подкрепата и активното участие на Ай Си Ти Медиа, БАСКОМ, АСТЕЛ, СЕК, ИКТ Клъстер, БАИТ и Агенция Булгарреклама и цели да предостави платформа за диалог и среща на представители на новата държавна администрация и на ИКТ бизнеса.
 
Сред участниците в работата на първия панел “Държавни политики и стратегии в сферата на ИКТ“ са г-н Първан Русинов, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, и г-н Преслав Борисов, заместник-министър на земеделието и храните, както и представители на Информационно обслужване АД, Министерството на здравеопазването и НЗОК, БАИТ, БАСКОМ, Ай Си Ти Медиа, Microsoft България и др.
 
Модератор на втория панел “Публично-частното партньорство – инструмент за сътрудничество между ИКТ бизнеса и държавната администрация” (12.45 ч.) е г-н Веселин Златев, съветник на премиера по въпросите на регионалното развитие. Участие ще вземат ръководители на програми, проекти, регионални мениджъри, агенции и компании в областта на ИКТ.

На 29 октомври 2009 г. ще се дискутират перспективите, възможностите и предизвикателствата пред ИКТ бизнеса и неговите потребители в условията на криза на семинар “ИКТ – НАКЪДЕ СЛЕД КРИЗАТА” с два тематични ракурса: “Премина ли бизнесът ИКТ Рубикона на кризата” и “Накъде след кризата”.

На 30 октомври 2009 г. професионалната аудитория ще дискутира актуални въпроси на тема “Цифровизация на радио и телевизионно разпръскване”. Същия ден ще се проведе и Национална конференция “Информационните технологии за новото образование”, на която ще бъде представена политиката на правителството и МОНМ за модернизиране на образованието с въвеждане на ИКТ. Ще бъдат обсъждани въпросите за електронно учебно съдържание, модерна материална база, квалификация на преподаватели и директори за ефективно използване на ИКТ и усъвършенстване на методологията за преподаване и учене.

“ИКТ ЕКСПО” се съвместява с потенциала на PC World софтуерното изложение, като представят възможностите за ИКТ индустрията в широка гама – сървърни решения, компоненти за асемблиране на компютри, мрежови решения,  телекомуникационна техника, мултимедийни продукти, софтуерни продукти за управление на бизнеса и за информационна сигурност, новости от български софтуерни разработчици.

На специализираната изложба EXPO PRINT & IMAGING български и чуждестранни компании представят модерни цифрови технологии, нови модели машини и материали в областта на дизайна, фотографията, печата, рекламата и визуалните комуникации. Показани са нововъведения в редица направления – печатни и следпечатни решения, фотографски репродукции и плакати, пана, транспаранти, дизайнерски проекти, рекламни предмети, графики върху превозни средства и т.н.

Старт на изложението на 28 октомври (сряда) 2009 г. от 10.00 часа Интер Експо Център-София
Изложбите са отворени за посетители от 28 до 30 октомври от 10 до 18 часа, на 31 октомври – до 16 часа.

За допълнителна информация: Агенция Булгарреклама, Пресцентър – тел.: 96 55 289 и 96 55 295

Източник: EXPO PRINT & IMAGING

Интернет портал за печатни технологии.