ГЕД представя Uteco NXS300 – една нестандартна машина за дълбок печат

527
ГЕД представя Uteco NXS300 – една нестандартна машина за дълбок печат

Когато договаряхме представителството с Uteco, в ГЕД се заформи един доста интересен разговор на тема дали дълбокият печат е подходящ за България и какво е неговото бъдеще в света.

 

 

Разбира се, имаше различни  мнения относно развитието на тази технология.

Дискусията получи своето продължение след срещи на флексо форум, организиран от Мираклон – новата фирма която продължава  да развива и предлага на пазара продуктите, консумативите  и услугите с марка Kodak Flexel Solutions. Много интересна и предизвикваща доста размисли беше срещата  с бивш директор маркетинг в Нестле, отговарящ за опаковките на фирмата и създаването на спецификациите за тяхното производство.

Основна тема на форума беше бъдещето на флексопечатната технология и нейния дял сред различните технологии за печат на опаковки, като може би най- неочаквана новост за нас беше че  в световен мащаб се наблюдава все по-налагаща се тенденция сред собственици на търговски марки за прехвърляне на отпечатването на опаковките им от дълбок печат към флексо печат.

Причините са много, но общо взето за целите на този материал можем да ги сведем до следните:

 • Непрекъснато усъвършенстване на качеството на флексопечата
 • Изброими преимущества пред останалите технологии
 • Възможност за предвидимост на резултата

Какви са ключовите параметри при флексопечата?
Модерните флексо технологии като Kodak Flexcel NX  правят разликата в качеството на печата практически пренебрежима. В момента, в който проблемът с качеството не е на масата, флексо печатът веднага печели по много други параметри:

 • много по-бърз цикъл на производство;
 • много по-лесни промени;
 • като цяло много по-евтини подготовки;
 • възможност за изработка на къси, локални, тестови и друг тип кратки серии.
 • възможност за цветна проба, докато при дълбокия печат е възможна само проба за елементи
 • Възможност за предвидимост на резултата, базирана на технологично ноу-хау, докато при гравюрата все още остава зависимостта от “знанията и уменията – тоест степента на подготвеност” на печатаря

Много можем да си говорим за “плюсовете ” на флексопечата, но не това е целта на този материал. Мнения “за” и “против” винаги ще има. Ако все пак обаче, сте и оставате фенове на дълбокия печат, задължително трябва да обърнете внимание на Uteco NXS300.

Машина за дълбок печат с предимствата на машина за флексо печат
Звучи парадоксално, нали? Сигурно точно тук загубихме една немалка част от вас за читатели, но все пак дайте шанс – ще видите, че си струва.

Uteco NXS300 е компактна машина за дълбок печат, съвсем иновативна за световния пазар. Тази машина вече е “завладяла сърцата” на много печатари по света и се приема много добре от индустрията като цяло. Без значение от размера на производството ви, машината на Uteco ще бъде чудесно допълнение към него.

Какви са основните характеристики на Uteco NXS300?

 • Късият път на материала през машината я прави много подходяща за къси серии;
 • Зареждането на машината се прави странично, а не фронтално, както при повечето други машини за дълбок печат. Не само това – имате възможност бързо и лесно да сменяте печатния цилиндър, мастилниците или и двете заедно само с една количка;
 • Можете да конфигурирате машината с флексо секции или други модули ако вашето производство го налага
 • Имате възможност да добавяте всички опции, които бихте намерили в една флексо машина – от контрол на качеството от край до край, до различни видове сушене, автоматизация за влизане в тираж и други;
 • Уникална система за сушене, която пести изключително много енергия;

Вече споменахме, че машината се приема много добре от пазара, Uteco твърдят, че поръчките растат толкова, че в момента строят нова част във фабриката си, за да могат да сглобяват по-голям брой от серията NXS300 във всеки един момент.

Можете да научите повече за NXS300 на нашия сайт, както и да разгледате другите предложения за машини за дълбок печат.

Нашият екип е на ваше разположение, като можете да се свържете с нас:
Като ни пишете на sales@gedbg.com
Като ни се обадите на 02/ 806 1201

За ГЕД
Гед е новият представител на Uteco за българския пазар и освен продуктите на марката, предлага решения за производство на флексо клишета за печат и цялостни решения за управление на работния поток за производство на опаковки.

За Uteco
Италианската компания е лидер в производството на машини за печатната индустрия и се характеризира с отворени системи, голям избор от стандартни решения и гъвкавост, в случай на нужда от специални конфигурации.

 

Източник: Гед ООД

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.