Гед пуска на пазара Miraclon Letterpress клишета

3229

Гед разширява портфолиото си от продукти за полиграфията, като добавя нови клишета – за водно измиване MIRACLON Letterpress.

ged

Клишетата Miraclon са фотополимерни Letterpress клишета за различни приложения, като комерсиален печат, печат на бизнес/фирмени бланки, печат на етикети, тампонен печат, секюрити печат, печат на кофички за кисело мляко и кофи – въобще опаковки от подобен тип, печат върху метал, и други.

Клишетата са подходящи за сух офсет, UV флексо печат (конфигурации) и пълно или частично UV лакиране.

Miraclon са клишета от най-високо качество и се характеризират с висока точност на предаване на печатния файл, бърза и лесна експонация, липса на химия при проявяване, стабилност и издръжливост при печат, както и добър пренос на мастило.

Гамата клишета Miraclon е изключително разнообразна и предлага богат избор за печатници, работещи с различни видове технологии.

Клишетата се предлагат с две основи – стоманена и полиестерна, в зависимост от изискванията на печатната машина. Клишетата със стоманена основа могат да се използват за пълно или частично лакиране при офсетов печат.
Miraclon предлага богато портфолио от дебелини, размери и твърдост на клишетата. Това дава възможност на печатниците да избират най-подходящите консумативи за техните машини при минимални разходи и бързо влизане в производството.

Miraclon Letterpress включват набор от дигитални и аналогови клишета, съобразени с всички видове експонация.
Аналоговите клишета отговарят на нуждите на печатници и студия, които използват дигитален или конвенционален филм, като процесът на тяхната експонация не се различава от този на клишетата за флексо печат. Дигиталните клишета с черен слой са съобразени с процеса на проявяване при печатници и студия, които имат CtP оборудване. Дигиталните клишета се експонират директно на CtP-то и така елиминират нуждата от филм.

Miraclon са клишета с водно измиване, което ги прави лесни за обработка, без нужда от скъпо оборудване. Процесът на експонация, измиване, изсушаване и качване на машината е изключително кратък и предвидим, което дава на печатниците гъвкавост и минимални разходи.

Rigilon клишета за преге и формоване
Rigilon са клишета с водно измиване, специално насочени към продукти, изискващи изработката на преге. Тези клишета имат значителна устойчивост на топлина и могат да бъдат използвани за топъл печат, както и за формоване на матрици, от които да се размножават различни видове продукти.

Rigilon могат да се използват от печатници, студия и фирми, които се занимават с формоване, пантография, и други подобни приложения. Клишетата могат да са заместител на класическите цинкови и магнезиеви клишета, които се използват за така наречените “rubber stereos”, които представляват форми за отбелязване на партиди и подобна информация в някои производства.

Предлагат се в два варианта – клишета със стоманена или алуминиева основа. Богатото разнообразие от размери, дебелини на клишетата и дебелини на релефа дават възможност за избор в зависимост от нужното приложение.
Повече информация може да прочетете на сайта на Гед: ged-bg.net/bg

Интернет портал за печатни технологии.