„Говорещи“ печатни реклами Unibind

2186

Британската компания, специализирана в подвързването се стреми да пробие на нови пазари като добави рекламни „говорещи страници“ към печатни издания.

Говорещи печатни рекламиТехнологията на фирмата се нарича StraightTalking и използва изключително тънък микрочип и високоговорител, които се влагат в стандартна отпечатана реклама. Според компанията цената ще е от 0,3 британски лири (0.37 евро) на устройства за една страница при големи тиражи и до 0,55 лири (0,69 евро) за тиражи, по-малки от 10 000 копия. Unibind купуват чиповете от китайски производител, но останалата част от работата се извършва във Великобритания. Обявеният от компанията срок за производство е 45 дни от приемането на дизайна и аудио файловете.

Чипът се вгражда в лист хартия с размер A3, който се сгъва на две и краищата му се залепват. Той се захранва от батерии, подобни на тези, които се използват за часовници. Jason Pyne, шеф на глобалния маркетинг на Unibind Digital, каза, че той се е концентрирал върху откриването на нови начини за „съхраняване на печатната реклама“ срещу нарастващия дял на цифровите носители. Той допълни, че качеството на звука на чиповете, използвани в миналото за говорещи картички не е достатъчно високо за печатна реклама, но тези, които използва компанията, са подходящи. Pyne, каза още, че първата реакция на потенциалните клиенти била: „Не мога да повярвам, че това не е правно преди“.

Pyne каза, че StraightTalking превъзхожда други технологии за добавяне на интерактивност към печатните издания, например използването на QR кодове, съчетани с мобилни приложения. Обосновката му е, че тя е вградена в списанието и потребителите нямат нужда от никакви допълнителни устройства, за да получат достъп до допълнителното съдържание.

Източник: unibinddigital.co.uk
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.