Годишният каталог Polygraphy Info 2013 е вече разпространен

3239
Годишният каталог Polygraphy Info 2013 е вече разпространен

Два месеца след издаването на браншовия каталог за 2013 година, тиражът вече е разпространен. Бройката на каталозите е 520 като 400 от него са персонализирани и изпратени до печатници, рекламни агенции, маркетинг и рекламни отдели на големи компании, клиенти на печатния бранш.

Тук е мястото да покажем кои рекламодатели се представиха в каталога – 32 фирми, 14 от тях изработиха специални вложки, 3 специални корици и 1 програма за лоялност с персонализирани 400 карти.

печатен каталог 2013

Ето и фирмите:

3 Принт България – макар и да се включиха, след като каталогът беше отпечатан, доставчикът на HP Indigo за България показаха ефектна вложка, отпечатана на Indigo.

Анталис България – две вложки показаха топ материалите, които налагат Анталис тази година – 100% рециклираната бяла хартия Cocoon и Coala – медии за широкоформатен печат. Върху вложката на хартия Cocoon можете да видите колко замърсяване е спестено при производството с тази рециклирана хартия. Можете да пробвате еко калкулатора тук.

Априком – Тази година Априком предлагат свободни площи под наем за нуждите на фирми в полиграфията и рекламата, разположени в три сгради с надземни и подземни паркоместа. Предлагат се зали за презентации, офиси, складови площи и производствени цехове и халета.

Аси Принт – рекламната страница на Аси принт ще ви отведе до една нова услуга, която засега се предлага само от тях – персонализирана детска книжка. За нея писахме в блога ни за дигитален печат като пример за една все още неразработена ниша при детските книжки. Аси принт могат да извършват тази услуга с новото си дигитално оборудване. Предлагат богата гама от довършителни процеси, за книги, които отпечатват не само на дигитален, но и на офсетов печат.

Атиа Принт – Една от най-ефектните вложки в каталога тази година е еко вложката с покълваща хартия. Не пропускайте да засадите своята хартия от вложката. Това а начинът на Атиа принт да покаже, че през 2013 година залага на еко технологиите. Писахме за покълващата хартия тук, приятно и интересно занимание е за свободното време в офиса.

поникваща хартия

БАСГП – Българската асоциация за съвременна графика и печат е доброволно, неправителствено и независимо сдружение на производители на сито, дигитален, текстилен и други видове печат, на производители и доставчици на оборудване, технологии и консумативи за такъв печат, и други свързани дейности. Полиграфия инфо е съучредител и член на асоциацията. Също така активно я подкрепяме като медия. Вижте тук какви са критериите ни за медийна подкрепа.

Българска Индустриална Група
– за четвърта поредна година доверяваме подвързването на БИГ. Неслучайно използваме думата доверявам, защото каталогът е с различни персонализации – четвърта корица е с уникален номер и име, няколко от вложките са персонализирани с имена, фирми, лога, номера на карти и цялата тази свръхперсонализация трябва да е в ръцете на изпълнител, на който имаме доверие и с който сме изгладили процеса на подвързването. Още една червена точка за БИГ – тази година каталогът е значително по-дебел заради голямата бройка вложки. Колегите успяха да се справят с намирането на подходящата най-голяма спирала, да я доставят навреме и да не се забавим нито с ден.

Булгед – предишните две години отпечатахме на дигитален печат целия каталог в Булгед. Тази година решихме да отпечатаме само кориците, а тялото да бъде отпечатано на офсетов печат. Правим това, не защото предишните издания не ни задоволяват като качество и изпълнение, а защото практиката ни е всяка година да работим с различни изпълнители, наши клиенти и да показваме възможностите им. А Булгед и тази година направиха уникална четвъртата си корица. За всяко издание те разработват дизайна с Краси Андреев и успяват да онагледят по забавен и атрактивен начин услугите, които предлагат. Все още помним енергийната напитка Creativit, както и персонализираните пощенски марки от предишните години. Съвсем скоро ще отделим специално внимание на тазгодишната корица, направена от множество магнитчета за хладилник. На последната страница можете да вземете талон за 20% намаление за техни услуги.

ВПМ Вектра – и тази година работим с нашия партньор, който изработва кутията на каталога. Тази година се наложи да увеличим размера й, защото каталогът, както казахме, е по-дебел, съответно и спиралата е по-голяма, което доведе до нова кутия. Излишно е да казваме, че изработката на щанцата и новата кутия минаха без никакви проблеми или забавяния в сроковете. А за нас винаги е било най-важно да работим спокойно по каталога и да можем да се доверим на изпълнителите. С ВПМ Вектра ни се получава всяка година.

ГЕД – за поредна година можете да видите фирма ГЕД на по-голямата част от страниците на каталога. По този имиджов начин представят разнообразието от продукти и услуги, които предлагат. Те са единствен оторизиран партньор на Кодак за оборудване и софтуер – продажби, гаранционен и следгаранционен сервиз. Предлагат консумативи, термални офсетови пластини и флексо клишета. Като услуги Гед предлагат дизайн, предпечат, дигитален, офсетов, флексо печат и сертифицирани цветни проби по Fogra. На последната страница можете да вземете талон за 10% намаление на всички техни продукти FourPees

Графком Диджитал Принтинг Солюшънс
– една от водещите компании, предоставящи оборудване и консумативи за дигитален печат в Гърция и на Балканите. Най-известните марки, които предлагат на нашия пазар са MGI и Xante. Огромно разнообразие от материали за дигитален и широкоформатен печат. Съвместно с Графком стартирахме нашата програма за лоялност Printgude Club – 400 получатели на каталога грабнаха своите персонализирани карти за клуба.

Джей пойнт – изработиха впечатляваща вложка, в която ще намерите пластмасова карта със специална отстъпка от 10%, за да изпробвате най-новата им услуга – печат на персонализирани карти. Ще намерите вложката мното лесно – по сатенената панделка, която се подава от каталога.

пластмасови карти

Е Принт – освен печатница, която предлага офсетов и дигитален печат с множество довършителни процеси, които се предлагат не само за клиенти, но и за колеги, Е принт продават консумативи за полиграфията, нови и употребявани машити и системи за печат на етикети.

ЕнгВю системс – този година ЕнгВю Системс направиха вложка с демо CD на софтуера за проектиране на опаковки EngView Package Design Suite. Можете да го закупите с 50% намаление. На последната страница на изданието можете да се възползвате и от талон за намаление от 50% на всичките им продукти. Побързайте, сроковете са ограничени.

EngView Systems

Индоор дисплейс – варненският рекламен изпълнител е познат с комплексните си решения за реклама – оборудване на точки на продажбите, указателни и информационни дисплеи, поставки за брошури, системи за изложения и промоции, интериорни светещи рекламни рамки и кутии.

Касима – са официален дистрибутор на книговезки платна, хартии и материали за каширане с марката Winter&Company. Продуктите са швейцарски и са подходящи за производството на опаковки за хранителната и козметичната индустрия, книги, тефтери, луксозни кутии и торбички, дисплеи за бижута и други. Мостри на техни продукти можете да намерите в оригинална вложка в каталога.

Коника Минолта – водещият доставчик на дигитално оборудване можете да намерите като имиджови слогани на по-голямата част от страниците на каталога, както и върху брандираната от тях кутия. Също така можете да прочетете в каталога кои са 7-те причини да изберете Коника Минолта.

КРЕАТО – имаме и едно уеб студио, което избра страниците на каталога ни. Можем да ги препоръчаме горещо, въпреки че портфолиото им работи много повече от всички препоръки – вижте част от него – сайтовете на списанията на Санома Блясък..

Ксерокс България
от вложката на Ксерокс можете да си сглобите малка опаковка, за да се уверите във възможностите на технологичната линия за цифрово производство на опаковки от хартия и картон. Оборудването предлага не само печат, но и ув лакиране, топъл печат, преге и щанцоване. Убедете се сами в качеството.

Мегаден – ако ви трябват щанформи, пертинаксови бигови форми, брайлови клишета, клишета за релеф или отпадни форми за щанцавтомати, то това е вашата фирма.

Монди – вложката на Монди е отпечатана върху хартията за дигитален печат Color Copy. Ако сте се възползвали от талона им за участие в томболата за екскурзия до Париж, Милано или Ню Йорк, стискаме ви палци да сте сред победителите.

Мюлер Мартини – и тази година доставчикът на машини за полиграфическата индустрия представя печатни машини, системи за извеждане на продуктите от ролните печатни машини, влагащо-шиещи системи, линии за производство на книги с меки корици, линии за производство на книги с твърда подвързия, системи за експедиция на вестници, книги по поръчка (дигитални системи за печат и довършителни процеси).

Оптимал принт – от началото на 2013 година офсетовата печатница Оптимал Принт предлага и дигитален печат. Вложката, която изработиха тази година беше изключително интересна заради персонализацията, която беше разделена на: мъже/жени, име на фирма /лого, четири вида хартия и две различни визии според получателя. Вижте подробности за изработката на вложката тук:

Офсет ЕООД – показват чрез вложката си производство на триизмерни ламиниращи филми. Фолиата са идеални за твърди и меки опаковки, книжни корици, рекламни материали за козметични предприятия, производство на алкохолни и безалкохолни напитки, издателства, рекламни агенции и печатници.

Пипер дизайн – студиото за дизайн и предпечат, което горещо ви препоръчваме, когато имате нужда от сериозен изпълнител за рекламните ви материали. Ние доверяваме предпечата на каталога ни на Пипер дизайн за трета поредна година и до този момент работим отлично заедно.

Поли Тек – фирмата е официален представител за България на Fujifilm Sericol, M&R, NBC, Alpha-Cure, Sandom GlobAL, Stork, Luminescene. Оборудването и консумативите, които предлагат под тези марки са за ситопечат, флексо и широкоформатен печат.

Прес Продукт Лайн – отпечатаха тялото на каталога на офсет и се представиха на втора корица. А втората корица е семпла и ефектна. Няма как да ви я опишем, трябва да се види. Само ще кажем – идейна, позитивна и с чувство за хумор. На последната страница можете да вземете талон за 30% намаление на техните услуги – довършителни операции.

Саванто – Саванто е директен вносител, търговски и сервизен представител на Oce Technologies, част от Canon Group и CMC Machinery в сегментите на професионалните системи за дигитален печат и довършителни операции. С други думи, когато ви трябва производствена дигитална машина с марката Oce или Canon, това са вашите хора.

Фактор България – вложката на Фактор тази година е прозрачно фолио, отпечатано на EPSON SureColor, което можете да залепите на прозореца в офиса си, за да видите ефекта. Разгледайте белия цвят, сребристото, както и наситените цветове на изображенията.

Фреш Принт – още един рекламен изпълнител, специализирал се в дигиталния и широкоформатния печат. С богата база печатно оборудване, те са идеален изпълнител за всичките малки тиражи печатни материали, както и за външна и вътрешна реклама в големи размери.

ЩЕРЕВ – за ламинатите на Щерев сме писали много. Самите ние сме ги тествали за корици на предишните броеве на каталога и можем да ги препоръчаме горещо. Вижте тук повече за тазгодишната вложка на Щерев – метализиран мат ламинат.

металик ламинати

Написа: Десислава Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.